Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 4bf7d4ebb61ed36a35ee1fa0da2a18da V

Κυριακή σήμερα 7 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού, και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέλυσε τον Απόστολο της σημερινής ημέρας τονίζοντας: "πολλά μηνύματα σωτηρίας έχει ακούσει και ακούει συνεχώς ο κόσμος. Επιστημονικά, κοινωνικά, ηθικολογικά και όλα αυτά τα μηνύματα υπόσχονται να σώσουν τον άνθρωπο, να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα τα οποία βρίσκεται. Μέσα στον κόσμο όμως ακούστηκε και ακούγεται και το Ευαγγέλιο του Χριστού, πού διεκδικεί την μοναδικότητά του στην προσφορά της σωτηρίας των ανθρώπων. Η μοναδικότητα του Ευαγγελίου συνίσταται στις διαφορές από τα άλλα κοσμικά ευαγγέλια". 

Και συνεχίζοντας "το Ευαγγέλιο του Χριστού δεν είναι μία ιδεολογία που κατασκευάζει ο κόσμος δεν είναι ανθρώπινη ανακάλυψη, αλλά θεία αποκάλυψη. Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι θεοφανεία, επιφανεία, φανέρωση δηλαδή του Θεού στον κόσμο. Το Ευαγγέλιο του Χριστού γράφεται στις καρδιές των ανθρώπων με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος που είναι η δύναμη που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε μάρτυρα του Χριστού και κήρυκα του Ευαγγελίου. Πραγματοποιεί θαύματα που καμμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Δεν επιδιώκει επαναστάσες κοσμικές, αλλά έχει φέρει την μεγαλύτερη επανάσταση μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων, που είναι η επανάσταση της αγάπης. Προσφέρει ανάσταση στους νεκρωμένους εν τη αμαρτία, είναι ζωή και πηγή ζωής, είναι η σωτηρία μας. Έχει δύναμη πανενωτική που δεν στηρίζεται στις δυνάμεις, αλλά στην αιώνια ενότητα και στην κοινωνία της Αγίας Τριάδος῾ 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική ευλογία που έλαβε ο πιστός λαός της Αγίας Βαρβάρας ευχόμενος εκ καρδίας έτη πολλά, οδηγώντας το ποίμνιο της ιστορικής Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία μας εις οδούς σωτηρίους.

Στη συνέχεια παρατέθηκε πρωϊνό προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Νεανικό Κέντρο του Ναού "Καταφυγή'῾

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό