ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Την φετινή χρονιά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  του Ιερού Ναού μας θα δραστηριοποιηθεί στην συντήρηση, ανανέωση, επικεράμωση και επένδυση πέτρας του Ιερού Ναού μας, διότι λόγω της παλαιότητας έχουν δημιουργηθεῖ φθορές δυσεπίλυτες και είναι απαραίτητες οι εργασίες εκείνες οι οποίες θα προσφέρουν στη τοπική κοινωνία και εις την θεία λατρεία τον Ναό περικαλλή και ασφαλή.

Στις νεανικές μας συντροφιές αυτή τη χρονιά θα ασχοληθούμε με κορυφαία ζητήματα πίστεως και ζωής μέσα στην Εκκλησία. Θα παρουσιάσουμε στα παιδιά μας και στους νέους μας τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και τις επαναστατικές προτάσεις της για όλα όσα αφορούν στον άνθρωπο και την κοινωνία. Θα διαζωγραφίσουμε μέσα στις καρδιές των παιδιών με σαφήνεια τον Χριστό ως Μεγάλο Φίλο, Αδελφό και Συνοδοιπόρο στις αναζητήσεις τους. Θα μεταφέρουμε αβίαστα και ελεύθερα στους νέους ανθρώπους την εν Χριστώ πορεία μέσα από την προσευχή, την μετάνοια και την εξομολόγηση. Θα ανοιχτούμε στον κόσμο αφού πρώτα εγκολπίσουμε στην καρδιά μας τον Ιησού.

Κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του νεανικού μας κέντρου "Καταφυγή" λειτουργεί το Νεανικό Αρχονταρίκι στο οποίο ψυχαγωγούνται, καταρτίζονται πνευματικά, ενημερώνονται και συζητούν προσφέροντάς τους ζεστό καφέ και εδέσματα.

Οι νέοι μας θα δραστηριοποιηθούν και την φετινή χρονιά στη διανομή τροφίμων σε αστέγους της Αττικής, στα πλαίσια του προγράμματος "Βοήθεια στους αστέγους" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για ποιμαντικούς, πνευματικούς και ανθρωπιστικούς λόγους.

Επίσης στο Νεανικό μας Κέντρο παραδίδουμε μαθήματα παραδοσιακών χορών με σκοπό τα νέα παιδιά να εντρυφήσουν στα νάμματα και τις παραδόσεις της Ελληνοορθοδόξου παιδείας μαθαίνοντας τους χορούς του τόπου μας από την εσχατιά της ελληνικής επικράτειας του Έβρου μας και της Μακεδονίας μας μέχρι και την λεβεντομάνα Κρήτη, ώστε μέσα από αυτό να γνωρίοουν καλύτερα τα έθιμα και τις αξίες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Για όποιον έχει μεράκι και ζήλο για την αγιογραφία, λειτουργεί τμήμα αγιογραφίας όπου σκοπός μας είναι οι ενδιαφερόμενοι να εξοικιωθούν στο σχέδιο και στην απεικόνιση αγίων προσώπων βάσει της Ορθοδόξου Αγιοκατάταξης και Θεολογίας.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της ενορίας μας λειτουργούν τμήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και παραδίδονται μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής.

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού μας την φετινή χρονιά έχεο στόχο τον καταρτισμό νέας επιτροπής με ικανά πρόσωπα τα οποία να έχουν τα εφόδια και τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά και τις προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθουν στους δύσκολους καιρούς που χαρακτηρίζονται από δυσπραγία. Επίσης σκοπός είναι η εξεύρεση πόρων προς ενίσχυση και κάλυψη των τρεχουσών αναγκών με εράνους και εκδηλώσεις προς ανακούφιση των ενδεών αδελφών μας.

Καταρτισμός συσσιτιολογίου σύμφωνα με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς και διατροφολογικούς όρους 120 ατόμων καθημερινά, το οποίο θα συνάδει με τις τυχόν προσωπικές ανάγκες των απόρων, καθώς επίσης και επέκταση του συσσιτίου στα σχολεία της Ενορίας μας, σε μαθητές πού έχουν ανάγκη γεύματος ή δεκατιανού.

Στα πλαίσια της φιλανθρωπίας θα οργανώσουμε επισκέψεις σε ιδρύματα, νοσηλευτήρια, γηροκομεία και ορφανοτροφεία.

Στον τομέα της Αιμοδοσίας, σκοπός μας είναι η κατάλληλη ενημέρωση των αιμοδοτών από ειδικούς, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη επάρκεια μονάδων αίματος για τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

 

Εμφανίσεις: 776