Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

sxolag11

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης από τον Αρχιεπίσκοπο για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων

Για άλλη μία χρονιά με την Χάρη του Κυρίου μας και τις πρεσβείες της προστάτιδος και πολιούχου της πόλεώς μας Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος τελέσθηκε σήμερα ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης από τον π. Αντώνιο Φράγκο Οικονόμο, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και των Αντιδημάρχων.

Ο π. Αντώνιος διαβάζοντας το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' επεσήμανε στα παιδιά: «Ο κύριος σκοπός που πηγαίνουμε σχολείο είναι για να μάθουμε ν' αγαπάμε. Και η αγάπη αυτή δοκιμάζεται καθημερινά στις σχέσεις με τους συμμαθητές σας και τους δασκάλους. Αν υπάρχει αγάπη μεταξύ σας τότε θα είστε χαρούμενοι κι αν είστε χαρούμενοι τότε και μόνο τότε υπάρχει δύναμη και όρεξη για διάβασμα και μάθηση».

Τελειώνοντας παρότρυνε τα παιδιά λέγοντάς τους: «ο σημερινός Αγιασμός μας χάρισε την αγάπη του Θεού, τη χαρά Του, τη σοφία και τη δύναμη. Παιδιά μου σας παρακαλώ να κοπιάσετε, να μελετήσετε όχι μόνο για να μπορέσετε αύριο να βρείτε μια δουλειά, αλλά κυρίως για να πάρετε μαζί σας εφόδια αγάπης, περίσσευμα χαράς, όπου κι αν βρεθείτε να έχετε την δύναμη να βοηθάτε ο ένας τον άλλον».

Τέλος ο π. Αντώνιος ευλόγησε κάθε μαθητή ξεχωριστά δίνοντάς τους ως ευλογία από ένα στυλό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.


Εκτύπωση   Email