Χειροτονία εις Πρεσβύτερον και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδου κ.κ. Κύριλλο

xeirot13

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ετελέσθη η χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Μιχαήλ καταγόμενου εκ Γεωργίας ο οποίος μετά το πέρας της ιατρικής επιστήμης και της Θεολογίας διακαώς επιθυμούσε να γίνει Ιερεύς των του Χριστού μυστηρίων. "Ο κόσμος θα πει ότι από δήμαρχος γίνεται κλητήρας και η Εκκλησία θα βροντοφωνάξει ότι από κλητήρας γίνεται δήμαρχος" επισήμανε ο Θεοφιλέστατος, διότι εγκατέλειψε την επιστήμη της σωματικής θεραπείας για να γίνει θεράπων ιατρός των ψυχών.

Ο π. Μιχαήλ, πνευματικό ανάστημα του Αγίου Αβύδου, σήμερα είναι ένας ικανότατος κληρικός ο οποίος διακόνησε με θυσιαστική αγάπη την Αγία Βαρβάρα Δάφνης και τώρα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πατριαρχείο Γεωργίας. Ο Θεοφιλέστατος εξήρε τις αρετές του και επεσήμανε το δύσκολο, φιλόπονο, γεμάτο από δυσκολίες δρόμο της ιεροσύνης αλλά και συνάμα τον ομορφότερο δρόμο που μπορεί να χαράξει στην επίγεια ζωή του ένας άνθρωπος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος τον χειροθέτησε με το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας αφού είπε δύο σύντομες προσλαλιές, επισήμανε στον π. Μιχαήλ ότι πρέπει να γίνει υπόδειγμα και παράδειγμα των πιστών και να πραγματώσει στη ζωή του το ρηθέν υπό του Γρηγορίου του Θεολόγου «πτερῶσαι ψυχήν, ἁρπάσαι κόσμον, δοῦναι Θεῷ καί Θεόν ποιῆσαι τόν ἄνθρωπον».

Ευχόμεθα ο Θεός να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση στον χειροτονήσαντα, στο δε χειροτονημένο να είναι πάντα άξιος.

Πάντα Άξιος

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.