ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά και κατόπιν πολυετών προσπαθειών, ανακοινώνουμε ότι ο Ιστορικός Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αθηνών " Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ" αποκαταστάθηκε πλήρως από τις φθορές των δύο καταστρεπτικών σεισμών των ετών 1981 και 1999, οι οποίοι συγκλόνισαν τότε την πόλη των Αθηνών.

Με την ευκαιρία αυτή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ προσκαλεί το ευσεβές και χριστεπώνυμον πλήρωμα της καθ΄ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής να συνεορτάσει το ιστορικής σημασίας γεγονός και να παρευρεθεί στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν ως ακολούθως: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 7:00 μ.μ.

Μικρός Αγιασμός και σύντομος Ευχαριστήριος Δέησις και εν συνεχεία ο Μέγας Εσπερινός υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄παρουσία του Εξοχωτάτου προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 7:00 π.μ.

Όρθρος και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 9:00 μ.μ.

Μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση από την Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου κ. Βασιλείου Τσαμπρόπουλου στην Πλατεία του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

 


Εκτύπωση   Email