ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ " ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ"

kentrogeront

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι μετά από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του σεπτού μας Ποιμενάρχου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, το απόγευμα της 23ης μηνός Μαΐου ε. ε. θα τελεστούν υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου, τα εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στο Δήλεσι της Βοιωτίας, με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, και εκπροσώπων της πολιτειακής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Το Κέντρο αυτό, το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μέχρι σήμερα έργα αγάπης στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έργο που θεμελιώθηκε και αποπερατώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, έχει κατασκευασθεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, τα δε κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ. δυναμικότητας 64 κλινών. Στόχο του Κέντρου αποτελεί η παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών όπως: φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής ταυτόχρονα σε ηλικιωμένους και σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα διαβιούν εντός του Κέντρου (βασικό πρότυπο λειτουργίας) και εκτός του Κέντρου (πρότυπο ημερησίου φροντίδας). Το έργο περιλαμβάνει τον απαραίτητο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό εξοπλισμό. Επίσης ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου διαθέτει νεόδμητο Ιερό Ναό, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτό θέατρο και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Παράλληλα έχει αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο για την ενεργειακή υποστήριξη του Κέντρου.

Εκ των βασικών σκοπών του Κέντρου αποτελεί η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, ιδιαιτέρως στον τομέα της γηριατρικής, η συνεργασία, τόσο με εξειδικευμένους φορείς ( ερευνητικούς, βιο-ιατρικούς, κοινωνικούς κλπ) όσο και με καταλλήλως εκπαιδευμένα φυσικά πρόσωπα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενημερώνει ότι, όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην τελετή, θα πρέπει να απευθυνθούν στους ιερείς των Ενοριών και στους οικείους Αρχιερατικούς Επιτρόπους.

Η τελετή των Εγκαινίων θα αναμεταδοθεί τηλεοπτικώς σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) από τα διαδικτυακά μέσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (facebook, you tube, ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών- www.iaath.gr) και από ραδιοτηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.

Εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών 

ο Πρωτοσύγκελλος

ο Θεσπιών Συμεών