ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΙΝΑ

ag.topoi4

 Ο Ιερός μας Ναός πραγματοποιεί επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή

στους Αγίους Τόπους και στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά

από 11/2/2019 έως 17/2/2019

                                                                           ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δευτέρα: 11/02 Συγκέντρωση στη πλατεία Καλογήρων στις 3:00 π.μ. για το αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος και την πτήση μας στις 6:05 με προορισμό τους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ και το αεροδρόμιο Ben Gourion. Πρώτος σταθμός της ξενάγησής μας είναι η περιοχή της Λύδδα για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Μεταβαίνουμε στη Σαμάρεια, στο φρέαρ του Ιακώβ, όπου συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα. Προσκύνηση στο σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλομένου του Αγιοταφίτου στο Ναό της Αγίας Φωτεινής. Επισκεπτόμαστε την πόλη της Σεβάστεια, τη φυλακή όπου και ο τόπος θανατώσεως του Ιωάννου του Προδρόμου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Βηθλεέμ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Τρίτη: 12/2 Μετά το πρωινό μας αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το Ναό της Αναστάσεως, στην Αποκαθίλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προσκυνάμε το ¨μη μου άπτου" όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία την Μαγδαληνή. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιακώβου, στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε την οδό του Μαρτυρίου, επισκεπτόμαστε το Πραιτώριο, την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ιερά Μονή Αγίας Άννης και την φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Εξερχόμενοι του τείχους προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Θεοτόκου. Μεταβαίνουμε στον Κήπο της Αγωνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Τετάρτη 13/02 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χερσόνησο του Σινά. Το Σινά είναι όρος, βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο της Αιγύπτου. Άφιξη και ανάβαση στο όρος Χωρήβ όπως ονομάζεται το όρος Σινά, Αγία Κορυφή ή όρος του Μωυσέως. Θα ξεναγηθούμε στον χώρο που χαρακτηρίζεται θεοβάδιστο καθώς εκεί ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από τον Θεό. Στους πρόποδές του υπάρχει το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενώνες πλησίον του Μοναστηριού.

Πέμπτη 14/02 Μετά το πρωινό μας αρχίζει η ξενάγησή μας στο χώρο της Μονής της Αγίας Αικατερίνης, όπου αξιοζήλευτο δώρο του Θεού αποτελούν τα Ιερά Λείψανα της πολιούχου της Μονής, τα οποία βρέθηκαν στο Παρεκκλήσιο της κορυφής του όρους που φέρει σήμερα το όνομά της. Η Αγία Αικατερίνη διαθέτει μια βιβλιοθήκη όπου φυλάσσονται χιλιάδες παλίμψηστα χειρόγραφα από την ίδρυσή της τον 6ο αι. Επιστροφή στην Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Παρασκευή 15/02 Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Ιεριχώ. Ανεβαίνουμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στην Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Μεταβαίνουμε στην Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου. Εκεί, βρίσκεται και η Συκομορέα που  ανέβηκε ο Ζακχαίος. Συνεχίζουμε στο τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου τελούμε Αγιασμό, και στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας κατευθυνόμαστε στη Βηθανία, όπου είναι ο τάφος του Αγίου Λαζάρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα στο σημείο της Αναλήψεως του Κυρίου αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Σάββατο 16/02 Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Τιβεριάδα. Επισκεπτόμαστε το Θαβώριο όρος στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου η Παναγία έλαβε το αγγελικό μήνυμα. Το επόμενο προσκύνημά μας είναι στην Κανά της Γαλιλαίας όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Αμέσως μετά μεταβαίνουμε στην λίμνη της Τιβεριάδος όπου επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ. Στην Καπερναούμ τελέσθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου. Επιστρέφοντας προσκυνάμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος, εκεί που ο Κύριός μας κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό αξίωμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. 

Κυριακή 17/2 Η ξενάγησή μας ξεκινά από το Σπήλαιο της Γεννήσεως όπου γεννήθηκε ο Χριστός και θα δούμε το χώρο όπου βρίσκονται τα 14000 σφαγιασθέντα νήπια από τον Ηρώδη. Επισκεπτόμαστε το Προσκύνημα των Ποιμένων. Ακολουθεί προσκύνημα στον Άγιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγίου Θεοδοσίου, της Αγίας Ευλογίας, της Αγίας Σοφίας, μητέρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας Θεοδότης, μητέρας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγίας Μαρίας, μητέρας των Αγίου Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας και στην Ιερά μονή του Προφήτη Ηλία. Αναχωρούμε για την πτήση της επιστροφής μας στις 19:55 για την Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ναού