Πενθήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Πάτμο

monastery-of-the-apocalypse

Ο Ναός μας διοργανώνει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή, 6 - 10 Μαΐου, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο.

Τετάρτη 06/05: Συγκέντρωση στην πλατεία Καλογήρων στις 5:30 μ.μ. (άγαλμα Κολοκοτρώνη). Επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά στην Ακτή Βασιλειάδη. Αναχώρηση με Blue Star Ferries στις 19:00 μ.μ. για την Πάτμο.
 
Πέμπτη 07/05: Άφιξη στην Πάτμο στις 3:00 π.μ. μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «Βυζάντιο» όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για Λειψούς στις 9:00 π.μ. με το Patmos Star. Φθάνοντας στους Λειψούς θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε την Παναγία του Χάρου και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Πάτμο στις 12:00. Ακολουθεί ξενάγηση του νησιού και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού. Ελεύθερος χρόνος. Στις 20:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία μετά Εσπερινού και Όρθρου επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
Παρασκευή 8/05:  Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις 7:30 π.μ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας αναχώρηση για Κάλυμνο στις 13:30 μ.μ. με το Dodekanese Seaways και φθάνουμε στο νησί στις 15:30 μ.μ. Μετάβαση με λεωφορείο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «Καλυψώ» (Μυρτιές). Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια δείπνο σε ταβέρνα με παραδοσιακή μουσική (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση  
 
Σάββατο 09/05: Μετά το πρωϊνό αρχίζει η ξενάγηση του νησιού όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων-Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, Εργαστήριο σπογγαλιείας και ελεύθερος χρόνος στη Πόθια Καλύμνου. Αναχώρηση για Κω στις 16:15 μετάβαση στο ξενοδοχείο Citi Live Hotel για τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος και δείπνο σε ταβέρνα (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 
 
Κυριακή 10/05: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της παρεχομένης φιλοξενίας στον Ιερό Ναό θα επισκεφθούμε στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων στη συνέχεια την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, το Αρχαίο Ασκληπιείο, τη Ζεια και τον Ιερό Ναό Παναγίας Σπονδών και τέλος τους Ασωμάτους Ασφενδίου. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 18:00 μ.μ. όπου αναχωρούμε από το λιμάνι της Κω στις 19:30 μ.μ. για τον Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 8:00 π.μ.   
 
Περιλαμβάνονται:
 
Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και
ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό 
 
Εμφανίσεις: 4025