ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ 2019

IMG 288aa2126ac37082b1a4327b07a9fb25 V

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητο, με την οργάνωση, την επιμέλεια και την φροντίδα του Αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου Μητράρα, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης και την ευγενική χορηγία της Al Italia και του πρακτορείου Ierosolymitis Travel πραγματοποιήθηκε ολιγοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα για Ιερείς διαφόρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης επισκεφθήκαμε τα πανάγια προσκυνήματα στη Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Προσκυνήσαμε τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας, τον φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, το Ναό της Αναστάσεως. Συνεχίσαμε στη Γεσθημανή και τον Τάφο της Παναγίας. Επόμενο προσκύνημά μας η Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, ο Ιορδάνης ποταμός και η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και στη συνέχεια η Βηθλεέμ και ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως.

Επισκεφθήκαμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου μας εδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ και μας ενημέρωσε εκτενώς για την διακονία που πραγματοποιείται στα Ιεροσόλυμα. Παρασκευή βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή του Αγίου Πατρικίου, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ.κ. Ισιδώρου και με την συμμετοχή όλων των Ιερέων και των Διακόνων προσκυνητών μας.

Φθάνοντας στο τέλος του ολιγοημέρου προσκυνήματος, επιστρέφουμε πλήρεις πνευματικών εμπειριών με την Χάρη του Αναστάντος Κυρίου μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 1250