ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

 

image 0 02 05 b8d68b264236f55e4644f90ea57824731698ba55502c958ffec12a0aa0f40ec1 V

Το Κέντρο Νεότητος του Ναού μας με υπεύθυνο Ιερέα τον π. Μάξιμο Μητράρα, τον πνευματικό μας πατέρα, διοργάνωσε και πραγματοποίησε για άλλη μία χρονιά προσκύνημα στο ¨Περιβόλι της Παναγιάς¨ το Άγιον Όρος, για τους νέους του Ναού μας.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε την Εβδομάδα της Διακαινησίμου. Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ξεκινήσαμε από την Αθήνα και κατευθυνθήκαμε στην Ουρανούπολη.

Επισκεφθήκαμε την Ιερά Σκήτη του Αγίου Ανδρέου (Σαράι) όπου τύχαμε ζεστής και θερμότατης φιλοξενίας από τον Καθηγούμενο π. Εφραίμ και τους Μοναχούς της Ιερά Μονής. Το προσκύνημά μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και εκεί φιλοξενηθήκαμε με περίσσια χαρά και αγάπη.

Επόμενος σταθμός μας ήταν η Ιερά Μονή Ιβήρων και η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Θερμή φιλοξενία δεχθήκαμε μαζί με υπέροχο κέρασμα παγωτού από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Όλες αυτές τις ημέρες ακολουθήσαμε τον τρόπο ζωής των Μοναχών σ΄όλες τις Ακολουθίες. Οι καρδιές μας γέμισαν πνευματικές εμπειρίες, γέμισαν από Χριστό και πήραμε δύναμη για να συνεχίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τους πειρασμούς της ηλικίας μας και της εποχής μας.

Στο ¨Περιβόλι της Παναγιάς¨πραγματικά ζεις και οσμίζεσαι την παρουσία της γλυκιάς μας Παναγίας. Οι αισθήσεις όλες ξαναβρίσκουν την πραγματική θέση τους. Η ακοή, η αφή, η γεύση, η όραση, η όσφρηση από τα καθάρια ακούσματα που κελαρίζουν γλυκά μέχρι το ευωδιαστό λιβάνι και οι ασκητικές φιγούρες, οι ένσαρκοι άγγελοι, οι μοναχοί που βιώνουν το θέλημα του Θεού στη ζωή τους, που πραγματώνουν τις θείες επαγγελίες, ποθείς και σύ κοντά τους να βιώσεις έστω και στο ελάχιστο το καθάριο πνευματικό βίωμα.

Στο χώρο αυτό δεν μας ενδιέφερε το παρόν, ο κόσμος, τα προβλήματα. Η σκέψη μας, η καρδιά μας ποθούσε την αιωνιότητα, ποθούσε τον Θεό, ποθούσε τον Πατέρα μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πνευματικό μας πατέρα π. Μάξιμο, ο οποίος για άλλη μία φορά μας προσέφερε απλόχερα αυτή την δυνατότητα της επίσκεψης στο Αγιώνυμο Όρος, ώστε υλικώς και πνευματικώς, γεμάτοι με συναισθήματα, βιώσαμε και ζήσαμε και πραγματικά νοιώσαμε ότι αυτές τις ημέρες είμασταν στα ουράνια.

Ευχαριστούμε θερμά για την ζεστή φιλοξενία των Ιερών Μονών οι οποίες μας φιλοξένησαν καθώς επίσης και τους Μοναχούς οι οποίοι γέμισαν τις καρδιές μας με πνευματικούς λόγους. 

                                                                          Περιγράφουν οι νέοι του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 2933