20160529 225629

Με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτου, του Διευθυντού του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας κ. Συμεών Βενετσιάνου και Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα οκτώ Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ένα από αυτά ήταν και το χορευτικό του Κέντρου Νεότητας του Ναού μας με δασκάλους τον πρόεδρο του Ε.Φ.Τ. π. Αντώνιο Φράγκο και την κ. Ελένη Τριανταφύλλου.

Ο Ναός μας συμμετείχε με χορούς από την Μακεδονία. Πρώτος χορός τα "Χελιδονίσματα" όπου τα παιδιά συνήθιζαν να χαιρετίζουν την άνοιξη απαγγέλλοντας στίχους και οι νοικοκυρές τους έδιναν λάδι, κρασί, αλεύρι, σιτάρι και αυγά. Δεύτερος χορός ο καγκελευτός της Ιερισσού που χορεύεται κάθε Τρίτη του Πάσχα, στη συνέχεια η "κόρη Ελένη" γρήγορος και ζωηρός χορός και τέλος ο αντικρυστός χορός της Μακεδονίας. 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτης μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τόνισε: "κάποιοι ονειρεύονται να σβήσουν την παράδοση αλλά αυτός ο τόπος αντιστέκεται με την μουσική του, με την παράδοσή του. Το τσάμικο, η καραγκούνα, ο συρτός, τα ποντιακά είναι η απάντηση σε όλους αυτούς".

Στην εκδήλωση έπαιξε η ορχήστρα "ΚΑΝΩΝ" της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή.

Τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ