ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

IMG 2695

Λίγες ημέρες πριν ηχήσουν και φέτος οι καμπάνες χαρμόσυνα για να βιώσουμε το μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας τα παιδιά των Κατηχητικών Συντροφιών μας πραγματοποίησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την χριστουγεννιάτικη εορτή στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης " Καταφυγή".

Οι ενορίτες μας παρακολούθησαν την εορτή που με αγάπη ετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους κατηχητές τους. Τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια, απήγγειλαν ποιήματα που αναφέρονταν στην Γέννηση του Θεανθρώπου και μέσα από το θεατρικό που έπαιξαν σαν επαγγελματίες ηθοποιοί "Τα Χριστούγεννα του μπαρμπα- Νικόλα" μας υπενθύμισαν πως Χριστούγεννα μακριά από τον Χριστό δεν είναι Χριστούγεννα.

Μας υπενθύμισαν πως η καρδιά γεμίζει όχι με υλικά αγαθά αλλά όταν σκεφτόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στον συνάνθρωπό μας και στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας βλέπουμε τον Ίδιο τον Χριστό.

Ο υπεύθυνος Ιερέας της Νεότητος π. Μάξιμος ευχαρίστησε τα παιδιά για την έξοχη ερμηνεία του θεατρικού και για την γιορτή που ετοίμασαν με πολύ μεράκι τονίζοντας: "σε μια περίοδο δύσκολη για το γένος μας που πολλές φορές ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας εσείς παιδιά μου είστε η ελπίδα μας, είστε η ελπίδα του αύριο, είστε η ελπίδα του κόσμου και σας ευχαριστούμε γιατί σήμερα μας υπενθυμίσατε το μήνυμα των Χριστουγέννων. Να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στις καρδιές μας και να μην πέσουμε θύματα του κοσμικού πνεύματος με τα λαμπιόνια, τις μπάλες, τα στολίδια, το φαγητό, τις βόλτες γιατί τα Χριστούγεννα είναι πνευματική εορτή. Να ομολογούμε Χριστό, να είμαστε φωτεινή αχτίδα στους γύρω μας με μετάνοια, ελεημοσύνη, και πραγματική επικοινωνία με τον Χριστό" .

Στο τέλος της εορτής τα παιδιά γεύθηκαν εδέσματα από τον πλούσιο μουφέ που είχε ετοιμαστεί.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό