ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023

IMG 1305

Μία νέα Κατηχητική χρονιά ξεκινά και σήμερα τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον υπεύθυνο Ιερέα της Νεότητος π. Μάξιμο Μητράρα στο Νεανικό Κέντρο του Ναού μας.

Η αίθουσα του Ναού μας "ΚΑΤΑΦΥΓΗ" γέμισε και πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές έτοιμες να ρουφήξουν και αυτή τη χρονιά ό,τι πολύτιμο έχουν να τους πουν οι κατηχητές και οι κατηχήτριες.

" Σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, αρχίζει μία νέα κατηχητική χρονιά! Σας ζητώ και πάλι φέτος να εμπιστευθείτε την Εκκλησία μας και να μιλήσετε στα παιδιά για όλα εκείνα τα οφέλη, που θα αποκομίσουν συμμετέχοντας ενεργά στη ζωή της ενοριακής κοινότητας. Οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες μας, άνθρωποι με ζήλο, ἐμπνευση, γνώσεις και διάθεση προσφοράς θα είναι κοντά σας, συνοδοιπόροι στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας κοινωνίας όπου η βία δεν έχει θέση. Σμιλεύοντας (με την διακονία τους) ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που αναγνωρίζουν την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς η γνήσια πίστη οδηγεί στην αληθινή αγάπη! Η απογοήτευση δεν μας αρμόζει. Η ελπίδα ριζώνει και καρπίζει στην αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς, στην υπέρβαση των στερεοτύπων. Κυρίως η ελπίδα βρίασκεται στη Ζωή που είναι ο Χριστός, στη Ζωή που ανατέλλει εκ του Τάφου, αντίδωρο της Ανάστασης, δώρο της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο. Εύχομαι ο Κύριος να ευλογεί τις οικογένειές σας, να στηρίζει τα παιδιά και τους νέους μας, να εμπνέει και να φωτίζει τους συνεργάτες κάθε εκκλησιαστικού έργου. Καλή και ευλογημένη η νέα κατηχητική χρονιά" αναφέρει στο μήνυμά του μεταξύ άλλων για τη νέα κατηχητική χρονιά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ ".

Οι Ιερείς ευλόγησαν όλα τα παιδιά ένα προς ένα και τα προέτρεψαν να είναι κοντά στην Εκκλησία, στις ρίζες και στις παραδόσεις μας. Μετά το πέρας του Αγιασμού προσφέρθηκαν στα παιδιά νόστιμα εδέσματα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό