ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018

IMG 60a73f5d47b7067acc1914c2ce6356d4 V

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τους αστέγους ο Ιερός μας Ναός πραγματοποίησε εξόρμηση αγάπης την Τρίτη 23 Οκτωβρίου. Όλοι οι ενορίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ιερέων του Ναού μας και με την χάρη του Κυρίου μας συγκεντρώσαμε φαγώσιμα είδη όπως κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, πατατάκια, κρουασάν, χυμούς καθώς επίσης και είδη υγιεινής όπως υγρομάντηλα, σαμπουάν, σαπούνια κ.λ.π. 

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώθηκαν στο Ναό μας και ετοιμάστηκαν 75 δέματα, όπου οι Ιερείς μας π. Μάξιμος και π. Αντώνιος μαζί με μία ομάδα νέων του Ναού μας με ιδιωτικά αυτοκίνητα και με οδηγό τον υπεύθυνο του προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αλέξιο Γιαννιό μοίρασαν τα δέματα της αγάπης στους αστέγους της Αθήνας. 

Μία συγκλονιστική εμπειρία για μας τους χριστιανούς βλέποντας κατάματα ανθρώπους που εκλιπαρούν για τα αυτονόητα, αυτά που ίσως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα, γι΄αυτούς όμως είναι καθημερινός αγώνας ζωής. Και το πιο συγκλονιστικό λόγω της οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη τα απαραίτητα αυξάνονται συνεχώς. Και εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι και σκληροί στον ανθρώπινο πόνο αλλά να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας χωρίς  να εξετάζουμε και να υπολογίζουμε θυσίες, κόπους και δαπάνες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό