ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ........... 2018

IMG 1d07c860ce9a1aeb70dac3358a1002e0 V

Όλοι γνωρίζετε ότι στις 2 Φεβρουαρίου είναι η Υπαπαντή του Κυρίου μας. " Απαντώ" σημαίνει " συναντώ". Είναι η ημέρα που ο Συμεών βγήκε να προϋπαντήσει τον Χριστό.... είναι η ημέρα που η Παναγία μας κάνει την πρώτη εμφάνισή Της ως Μητέρα. Η Μάνα πηγαίνει το παιδί στην Εκκλησία για να πάρει ευχή και ταυτόχρονα με την δημόσια εμφάνισή Της γίνεται, εκτός από μητέρα του παιδιού Της και μητέρα όλου του κόσμου. 

Μας δίνει την δυνατότητα να προστρέχουμε σ΄Αυτήν ως μάνα. Να ζητούμε τη βοήθειά Της, τις μεσιτείες Της, να τρέχουμε και εμείς σαν μικρά παιδιά στην αγκαλιά Της για να παρηγορηθούμε. Είναι όμως μια ευκαιρία να τιμήσουμε την Παναγία και κοντά Σ΄Αυτήν και όλες τις ελληνίδες μάνες.

Η Άννα Τζάρβις, μία δασκάλα από την Φιλαδέλφεια, αγωνίστρια από μικρή ηλικία και ιδιαίτερα μαχητική, σκέφτηκε να τιμάται η μητέρα την ημέρα που επήλθε η συμφιλίωση Βορείων και Νοτίων μετά τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο στην Αμερική.Έτσι το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε την 2α Μαίου ως εθνική γιορτή και μάλιστα ως γιορτή της μητέρας.

Στην Ελλάδα από το 1929 γιορταζόταν η Υπαπαντή ως γιορτή της μητέρας σε συνδυασμό με τη γιορτή της Μεγάλης Μητέρας της Παναγίας μας.

Έτσι τα κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου του Κατηχητικού Σχολείου του Ναού μας σκέφτηκαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στις μητέρες τους αφ΄ενός μεν να τους θυμίσουν την σημαντικότητα της ημέρας και αφ΄ετέρου να τους πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!

Ο π. Μάξιμος στο σύντομο λόγο του επεσήμανε και εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας - Μητέρας μας, προτρέποντας τα κορίτσια και τις μητέρες τους να Της μοιάσουν για να μπορέσουν να γίνουν το πρότυπο της οικογένειας, το πρότυπο της αγάπης, το πρότυπο των παιδιών τους σ΄ένα κόσμο που συνεχώς καταστρέφεται. 

Η όμορφη βραδιά έκλεισε προσφέροντας το Κέντρο Νεότητας στις μητέρες τσάϊ και καφέ συνοδευόμενα από εδέσματα και διαβάζοντας στην μεγάλη οθόνη το "ευχαριστώ" των κοριτσιών προς τις μητέρες τους.       

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό