Εξόρμηση αγάπης στους άστεγους αδελφούς της Αθήνας

astegoi11

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι είκοσι νέοι του νεανικού κέντρου «Καταφυγή» του Ναού μας μαζί με τον υπεύθυνο ιερέα π. Μάξιμο Μητράρα που θα τους μείνει αξέχαστη.

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τους αστέγους πραγματοποίησαν εξόρμηση αγάπης την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Τις προηγούμενες ημέρες όλοι οι ενορίτες και μη, στο κάλεσμα του π. Μάξιμου έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους φέρνοντας προϊόντα όπως κονσέρβες, κρουασάν, είδη υγιεινής χαρτομάντηλα, νερό, πράγματα απαραίτητα για έναν άνθρωπο που ζει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν στον Ναό και ετοιμάστηκαν εξήντα(60) δέματα. Με πολλή χαρά ο π. Μάξιμος και οι νέοι ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης στις 9:00 μ.μ. με ιδιωτικά αυτοκίνητα και με οδηγό τον υπεύθυνο Ιερέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Αλέξιο Γιαννιό Αρχιμανδρίτη, μοίρασαν στους αστέγους τα δέματα της αγάπης, γυρνώντας για τρεις ώρες τους δρόμους της Αθήνας.

Μια συγκλονιστική εμπειρία, ένα μάθημα για τα νέα παιδιά, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς και που από την μια στιγμή στην άλλη έμειναν στον δρόμο, με μοναδική περιουσία τα ρούχα που φορούν και την κουβέρτα που σκεπάζονται. Αρκετοί από αυτούς ήταν άρρωστοι, ξαπλωμένοι στο δρόμο, αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι χωρίς ένα κρεββάτι να ανακουφίσουν τον πόνο τους και το κυριότερο χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα τους.

Είναι ένα μάθημα όχι μόνο για τους νέους αλλά και για μας που θέλουμε να λεγόμαστε «Χριστιανοί», και άνθρωποι της Εκκλησίας. Τελικά στην πράξη αποδεικνυόμαστε άσπλαχνοι, σκληροί, αδιάφοροι στον ανθρώπινο πόνο. Είναι τραγικό. Εάν δεν δείξουμε εμείς οι χριστιανοί αγάπη, ποιος άλλος θα δείξει; Ο Κύριός μας το ξεκαθαρίζει: Η αγάπη στον πλησίον είναι η σφραγίδα και η βασική προϋπόθεση αν θέλουμε να βρεθούμε στην Βασιλεία των Ουρανών. Και αυτό μας το δίδαξε με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Να δείχνουμε έμπρακτα αγάπη σε κάθε άνθρωπο χωρίς να εξετάζουμε και να υπολογίζουμε θυσίες, κόπους και δαπάνες. Έτσι θα γίνουμε καλοί Σαμαρείτες. Έτσι θα δούμε πρόσωπο Θεού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό