Τα παιδιά του Ιερού του Ναού μας περιγράφουν τις εμπειρίες τους από την κατασκήνωση των Ιεροπαίδων που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα

IMG 0908 6

Είναι μεγάλη ευλογία και ιδιαίτερη χαρά για μας τα παιδιά του Ιερού να διακονούμε και να βοηθούμε με αγάπη τους Ιερείς στο Ιερό Βήμα.
Μεγάλη μας επιθυμία είναι η Εκκλησία να μας στηρίζει, να μας νοιάζεται, να είναι κοντά μας και να μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε,
όσο κι αν οι σειρήνες γύρω μας προσπαθούν να μας αποσπάσουν από τον στόχο μας.
Έτσι με την ευλογία και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος για Ιεροπαίδες, για πρώτη φορά, από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα.
Υπεύθυνος για αυτήν την κατασκηνωτική περίοδο ήταν ο δικός μας Ιερέας της Νεότητος πarrow 10x10. Μάξιμος Μητράρας. Όραμά του και βαθύς πόθος ήταν και είναι για μας τα παιδιά του Ιερού να αισθανθούμε την Εκκλησία ως τον δικό μας φυσικό χώρο, που αγωνιά και προσπαθεί για την κατά Θεόν προκοπή μας και να βιώσουμε την ευθύνη και την ομορφιά της συνεργασίας ως μοναδικά και ανεπανάληπτα πρόσωπα που θα έχουμε υπεύθυνη στάση σε οποιαδήποτε συνοδοιπορία.
Λάβαμε μέρος παιδιά από πολλές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι μόνο, με σύνθημα "Ίνα ώσιν έν".
Όλες αυτές τις μέρες διδαχθήκαμε ότι οι χριστιανοί όλου του κόσμου αν και διαφορετικής εθνικότητας αλλά με κοινό βίωμα την πίστη μας στον Χριστό, να είμαστε ένα, όπως ο Ίδιος ο Κύριός μας στην αρχιερατική Του προσευχή ζήτησε από τον Θεό - Πατέρα οι μαθητές Του να είναι ένα και μεταξύ τους αλλά και με τον Θεό.
Το πρόγραμμά μας ήταν πλούσιο. Αποκτήσαμε γνώσεις μέσα από τα εργαστήρια λειτουργικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, παρασκευής θυμιάματος, κατασκευής προσφόρου, κατασκευής κομβοσχοινίου, διακόσμησης λαμπάδας.
Επίσης δεν έλειψε η εκμάθηση βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών χορών.
 
Κολυμπήσαμε και παίξαμε στην πισίνα. Γυμναστήκαμε, γιατί νους υγιής εν σώματι υγιή, με καθηγητή γυμναστικής, Αγωνιστήκαμε σε ομάδες με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Απολαύσαμε τα νόστιμα φαγητά και βιώσαμε την αγάπη και την αδελφικότητα όπως στις τράπεζες των πρώτων χριστιανών. Μοναδική εμπειρία ήταν για όλους μας η Ιερά Αγρυπνία την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όταν νοιώσαμε ότι πραγματικά κατέβηκε ο ουρανός στη γη. Τέλος γευθήκαμε πνευματική τροφή μέσα από ολιγόλεπτα  βιντεάκια πνευματικού περιεχομένου και λόγους πνευματικούς από σπουδαίους ομιλητές.
Στην εορτή λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου
κ. Συμεών Βολιώτου, του Διευθυντού του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου
κ. Συμεών Βενετσιάνου και του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Καβαρνού απολαύσαμε το μουσικό συγκρότημα "Τα μήλα" με ψαλτοτράγουδα
και παραδοσιακή μουσική.
Όλοι εμείς ψάλλαμε βυζαντινούς ύμνους, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και τέλος προσφέραμε σουβλάκια με σόγια που ετοιμάσαμε εμείς τα παιδιά με την καθοδήγηση του πarrow 10x10. Μάξιμου.
Η κατασκήνωση τελείωσε με τις καρδιές μας γεμάτες μοναδικές εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν και θα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, σε πείσμα των καιρών, κοντά στην Μητέρα μας Εκκλησία, γιατί εμείς γνωρίζουμε, βιώνουμε και νοιώθουμε τον Χριστό μέσα στα Άγια των Αγίων.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους οι οποίοι κοπίασαν και έδωσαν χρόνο από τον πολύτιμο χρόνο τους για την διοργάνωση της κατασκήνωσης..
Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, και τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Συμεών Βενετσιάνο.
Ευχαριστούμε τον πνευματικό μας πατέρα και Υπεύθυνο Ιερέα της κατασκηνωτικής περιόδου για Ιεροπαίδες π. Μάξιμο Μητράρα.
Ευχαριστούμε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ.κ. Αντώνιο
τον π. Αντώνιο Φράγκο
τον π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο
τον π. Συμεών Συναδινό
τον π. Νικόδημο Καβαρνό
τον π. Συνέσιο Βικτωράτο
Ευχαριστούμε τους λαϊκούς συνεργάτες του π. Μάξιμου
τον κ. Χονδρό Ηλία
τον κ. Σταματόπουλο Δημήτριο
τον κ. Βάσσο Χαράλαμπο
την κ. Τριανταφύλλου Ελένη
Ευχαριστούμε τους ομαδάρχες μας
Κατσαρέλη Νικόλαο
Αλεβίζο Αθανάσιο
Φουστέρη Ανάργυρο
Βανό Στυλιανό
Τσένκο Ανδρέα
Χατζηπέτρου Γεώργιο
Νάστο Αθανάσιο
Βήχο Γεώργιο
Στυλιανάκη Εμμανουήλ
Ευχαριστούμε το γιατρό μας κ. Διαμαντή Γεώργιο  
Ευχαριστούμε το μουσικό συγκρότημα "Τα μήλα"
 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό