ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 2304

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6:00 μ.μ. η Πανηγυρική Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας. Την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου συνόδευσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος με την συνοδεία του.

Η Υποδοχή έγινε έμπροσθεν του Ναού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία του Ιερατείου, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και των ενοριτών του Ναού.

 Στη συνέχεια τελέσθηκε Ιερά Παράκληση του Αγίου Παρθενίου και ο Αγιασμός του μήνα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος στο λόγο του τόνισε μεταξύ άλλων: " τιμούμε τους Αγίους, τιμούμε τά λείψανα των Αγίων διότι μας δεικνύουν την πνευματική πορεία που είχε ο Άγιος και που πρέπει να είναι το πρότυπό μας. Αυτό μας θυμίζει η παρουσία των λειψάνων στην Εκκλησία μας. Είναι η φανέρωση του Χριστού".

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Παρθενίου και στα θαύματα που λαμβάνουν χώρα σε όσους τιμούν και παρακαλούν με πίστη τον Άγιο.

Τέλος ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία εις μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό μας μέχρι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 7:00 μ.μ.

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. μέχρι το βράδυ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό