ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 2017

IMG 0813Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ναό μας εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του πρώην Αγίου Πρώτου της Αθωνικής Πολιτείας της Ιεράς Μεγίστης Λαύρας Οσιολογιωτάτου Μοναχού Παύλου, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και ιδίως την Ιερά Κρύπτη όπου ευρέθη με θαυματουργικό τρόπο η Ιερά Εικόνα.

Και σήμερα στον πύρινο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μας τόνισε ότι οι χριστιανοί έχουμε ανάγκη και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την σαπίλα της κοινωνίας, για την αμαρτία. Πρέπει να κάνουμε διαμαρτυρία. Αν υπάρχουν διεστραμμένοι άνθρωποι στην κοινωνία μας, εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και πρέπει να ομολογούμε την πίστη μας με τη ζωή μας και τα έργα μας. Η αλήθεια είναι μόνο μία και να μην φοβόμαστε να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τον Χριστό απ΄όπου κι αν προερχόμαστε. Οι φόβοι μας και οι προσωπικές μας φοβίες, μας έκαναν να είμαστε χριστιανοί χλιαροί, που φοβόμαστε να εκφράσουμε και να ομολογήσουμε την πίστη μας, ακόμα και όταν οι αδελφοί μας υβρίζουν και βλασφημούν με τη ζωή τους, τα έργα τους και με τα λόγια τους τον Χριστό, ο οποίος παραμένει η μόνη θεμέλιος ελπίδα της σωτηρίας μας.

Και συνέχισε: "αν είχαμε Αρχιερείς όπως τον Ιερό Χρυσόστομο και τον Μέγα Βασίλειο, αν είχαμε Ιερείς όπως τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά και τον Άγιο Πορφύριο και αν είχαμε μοναχούς όπως τον Άγιο Παϊσιο και αν είχαμε λαϊκούς όπως τον Άγιο Γαλακτίωνα και την Αγία Επιστήμη τότε θα είχαμε μία άλλη κοινωνία. Μία αγία κοινωνία στην οποία ο κάθε άνθρωπος μέσα από την αυτοκριτική του και το χριστιανικό του ήθος θα ολοκληρωνόταν ως εικόνα Θεού".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο λέγοντας:"σήμερα Σεβασμιώτατε, αισθάνθηκα μαθητής σοφού διδασκάλου, σεμνού οιακοστρόφου, χαρισματικού Αρχιερέως, ο οποίος αντιλαμβάνεται το Επισκοπικό αξίωμα πρώτα ως ευθυνοφόρα διακονία και έπειτα ως τιμή. Σήμερα βγήκαμε όλοι πλουσιότεροι από τον Ναό, διότι διδαχθήκαμε από τον πλούσιο ποιμαντικό και συνάμα πατριωτικό λόγο σας, ο οποίος δεν φοβάται να αρθρώσει λόγον αγάπης, λόγον αγωνίας, λόγον μεγάλης ευθύνης. Και τελειώνοντας ευχήθηκε:"Σεβασμιώτατε, πατέρα μας έτη πολλά, Δεσπότη της καρδιάς μας να σας ευλογεί, να σας χαριτώνει ο Άγιος Θεός εν παντί και πάντοτε".

Στη συνέχεια παρατέθηκε εορταστικό γεύμα στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό