ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΒΥΔΟΥ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ 2019

IMG 4013

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν το Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος το οποίο προσφέρθηκε ως δωρεά από την Αποστολική Διακονία και του Διευθυντού αυτής Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αγαθαγγέλου στο Ναό μας καθώς επίσης και την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και το σημείο στο οποίο βρέθηκε η Εικόνα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στο λόγο του με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο ανέλυσε το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας: "η ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας μας μεταφέρει σε μια εποχή πολύ διαφορετική. Σε μια εποχή που η πίστη του Χριστού, το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης, αλλά και το μήνυμα της ανάστασης και της αθανασίας έδινε αγώνα υπάρξεως. Και αυτός ο αγώνας δίνεται σε κάθε εποχή γιατί η κάθε εποχή ζει μέσα στην δική της πλάνη και λατρεύει τα δικά της σύμβολα". Και συνέχισε " η πίστη στο Χριστό δεν είναι μια θεωρητική πρόταση αλλά είναι μια εμπειρία ψυχής και σώματος. Όσοι ομολογούσαν αυτή την εμπειρία, αυτοί έπρεπε να πεθάνουν. Πρότυπα της Εκκλησίας είναι η Αγία Βαρβάρα και όλοι οι Άγιοι. Άγιοι άνθρωποι, απλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν όλοι μορφωμένοι, δεν είχαν εξουσία, άνθρωποι που αγάπησαν τον Χριστό και έδωσαν όλη την δύναμη της ψυχής τους για να επιτελέσουν στην ζωή τους το θέλημα του Χριστού".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο εκ μέρους των Ιερέων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και των ενοριτών, ο οποίος παρά την πολυεύθυνη αποστολή και διακονία του με προθυμία και αγάπη παρευρέθη στην Πανήγυρη για πολλοστή φορά, ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Επισκόπου στην αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή" ενώ οι νέοι και οι νέες του Κέντρου Νεότητος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 824