ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΡΩΓΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ 2019

IMG 4086

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ομόρων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ν΄ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στην Ιερά Κρύπτη όπου βρέθηκε η Εικόνα, ν΄ακουμπήσουν το πρόβλημά τους, τον πόνο τους.

 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στο μεστό, χριστοκεντρικό λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε: "εμείς οι χριστιανοί όσο περισσότερο χριστιανοί είμαστε τόσο περισσότερη αγάπη και συγχώρηση πρέπει να έχουμε εν ονόματι του Χριστού που έδωσε τον Εαυτό Του λύτρον αντί πολλών. Καλούμεθα κι εμείς να σηκώσουμε το σταυρό μας και να υπομείνουμε μέχρι το τέλος" και συνέχισε :"όταν λέγει ο Χριστός εάν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν μόνο, τί μισθό περιμένετε να έχετε πρέπει να αγαπάτε αυτούς που δεν σας αγαπούν και να ευεργετείτε αυτούς που σας πολεμούν και σας μάχονται ".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του διότι η αγάπη του τον οδήγησε σήμερα να είναι ανάμεσά μας και να απολαύσουμε του γλυκυτάτου, μεστού, θεολογικού λόγου του που τόσο σημαντικός και ουσιαστκός είναι στην σημερινή εποχή στην οποία βιώνουμε μια πνευματική κρίση ιδανικών και αξιών και του ευχήθηκε έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου στην αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό