ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΡΕΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ 2019

IMG 4099

Με την χάρη του Κυρίου μας οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ολοκληρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ναό μας με τον Μεθέορτο Εσπερινό προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ.κ. Φιλοθέου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης -  Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν καθ΄όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων ασταμάτητα για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος στους δρόμους της Δάφνης όπου ο Γενικός Γραμματέας, ο Δήμαρχος της πόλεώς μας και ενορίτες κράτησαν με συγκίνηση την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία τονίζοντας: " μέσα από το Ιερό πρόσωπο της πίστεώς μας, την Αγία Βαρβάρα μας δίνεται η δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε ποιός είναι ο Θεός στον οποίο πιστεύουμε. Είναι ο Θεός του ελέους και της αγάπης. Ο Θεός Εκείνος ο οποίος στέκεται με φιλανθρωπία στο πλάσμα Του" . 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του ευχόμενος υγεία, μακροημέρευση και έτη πολλά παρά Κυρίου.

Με την επιστροφή στο Ναό ψάλθηκαν τα εγκώμια της Αγίας Βαρβάρας και στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό