ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 2019

IMG 6674 resize

Κυριακή σήμερα και οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως του Ναού μας προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ολοκληρώθηκαν με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος στον θείο λόγο του αναφέρθηκε στην σημασία που έχει ο Ναός για τον χριστιανό και στην ευπρέπεια που πρέπει να έχει, τονίζοντας: " ο κάθε Ναός είναι το σπίτι του Θεού αλλά και το σπίτι του καθενός μας. Μέσα στο Ναό γεννηθήκαμε, μέσα στο Ναό κάναμε τα πρώτα μας βήματα, μέσα στο Ναό πήραμε το Άγιο Βάπτισμα, μέσα στο Ναό κοινωνήσαμε, μέσα στο Ναό παντρεύτηκε ο λαός του Θεού, μέσα στο Ναό θα αφήσουμε και την τελευταία μας πνοή. Είναι η ίδια μας η ζωή, είναι ό,τι ομορφότερο έχουμε σ΄αυτόν τον κόσμο. Είναι το καύχημά μας, είναι η απαντοχή μας" .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους δωρητές και ευεργέτες του Ναού.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και του ευχήθηκε έτη πολλά και θεοτίμητα.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων πλήθος κόσμου προσήλθε στο Ναό για να προσκυνήσουν το Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο παραχωρήθηκε ως δωρεά από την Αποστολική Διακονία και του Διευθυντού αυτής Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αγαθαγγέλου και το οποίο θα παραμείνει εσαεί στο Ναό, θα υμνείται, θα τιμάται και θα γεραίρεται ως τίμιον θησαύρισμα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό