ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 9571

Με μεγάλη κατάνυξη και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα Αρχιερατική Υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Νέου εξ Ιωαννίνων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού και των Αντιδημάρχων καθώς επίσης και των ενοριτών του Ναού μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος στον λόγο του αναφέρθηκε στον τοπικό Άγιο Γεώργιο το Νέο από τα Ιωάννινα τονίζοντας: "Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένα νέο παλληκάρι των Ιωαννίνων που θυσιάστηκε για την πίστη του και έχουμε την ευλογία να έχουμε ανάμεσά μας τον λεβέντη της Ηπείρου". Επίσης ανέλυσε την σημασία που έχουν οι Άγιοι στην καθημερινότητα των χριστιανών λέγοντας:"ο χριστιανός είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και οι Άγιοι είναι τα φώτα του κόσμου που μας οδηγούν στο Χριστό". 

Στην συνέχεια ευχαρίστησε από καρδιάς όλους του Ιερείς του Ναού αλλά ιδιαίτερα τον π. Μάξιμο Μητράρα που τους συνδέει μία μακροχρόνια φιλία από τα χρόνια που υπηρετούσαν μαζί στην Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε και εκείνος με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική παρουσία του και ιδιαίτερα για την ευλογία που επήλθε στην Ενορία της Αγίας Βαρβάρας με το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε ο νέος Άγιος να είναι προστάτης όλων.

Τέλος παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ναού "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό