Υποδοχή Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελον και Χειροθεσία εις αναγνώστην δύο Ιεροπαίδων στο Ναό μας

Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναό μας η Υποδοχή των Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελον. Η Υποδοχή έγινε παρουσία των Ιερέων του Ναού, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ενοριτών του Ναού μας. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων της Αγίας Τραπέζης της ανακαινισμένης Ιεράς Κρύπτης (σημείο στο οποίο βρέθηκε η Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας) και χειροθεσία εις αναγνώστην δύο Ιεροπαίδων, του Εμμανουήλ Στυλιανάκη και του Γεωργίου Βήχου, οι οποίοι από μικρή ηλικία διακονούν στο Ιερό Βήμα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος στο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε ότι : " τρεις είναι οι λόγοι που εμείς οι άνθρωποι τιμούμε την Παναγία μας και τους Αγίους. Ο πρώτος λόγος είναι έτσι δείχνουμε ότι οφείλουμε τα πάντα στον Θεό γιατί πρώτος Εκείνος μας αγάπησε και πρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημά Του. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έτσι διαψεύδουμε αυτό που θέλει να πιστεύουμε ο διάβολος ότι δηλαδή μας έχει πάρει όλους με το μέρος του και τρίτον οι Άγιοι δεν προδίδουν ποτέ την εμπιστοσύνη μας, ενώ εμείς άλλα λέμε και άλλα πράττουμε".

Τέλος ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του καθώς επίσης και για την ευλογία που έφερε στο Ναό μας με τα Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.