Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή, εορτή του Αγίου Ανδρέου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β'.

Στο θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντικό είναι για να επιτελεσθεί ιεραποστολικό έργο να υπάρχει αγάπη. Αγάπη προς τον Θεό και αγάπη προς τον άνθρωπο. Τότε μόνο έχει αξία το έργο που προσφέρει ο χριστιανός.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και του ευχήθηκε ο Θεός, δια μέσου των πρεσβειών της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, να τον στηρίζει ώστε να συνεχίζει την Αρχιερατική πορεία και διακονία του.

Και συνέχισε «Στο τίμιον πρόσωπό Σας αναγνωρίζουμε τον άξιο διάδοχο όλων των μορφών της ορθοδόξου σκέψεως και ευχόμαστε το γαλάζιο του Αιγαίου να πληρεί πάντοτε όχι μόνο τα δώδεκα νησιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας αλλά και να χαρακτηρίζει τις μέρες της ζωής Σας, ώστε η βοήθεια παρά Κυρίου ου δώσει εις άλλον τον πόδα Σου»

Ακολούθησε κτητορικό μνημόσυνο του Ναού, μνημονεύοντας όλους τους ιερείς που διακόνησαν, τους δωρητές και τους ευεργέτες του Ναού καθώς επίσης και την μακαριστή Συλιγούδη Αικατερίνη στην οποία εμφανίστηκε η Αγία Βαρβάρα και της υπέδειξε το μέρος στο οποίο ήταν θαμμένη η Εικόνα Της.

Εμφανίσεις: 1141