Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Λιτάνευση και Εγκώμια προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. κ. Κυρίλλου

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής της Αγίας Βαρβάρας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γειτονικών Μητροπόλεων, του Δημάρχου του Δήμου Δάφνης- Υμηττού κου Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν, άλλοι για να εκπληρώσουν το τάμα τους, άλλοι για να πουν ένα «ευχαριστώ» για την βοήθεια της Αγίας και άλλοι για να τους βοηθήσει στον προσωπικό τους σταυρό.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι νέοι του Ιερού Ναού κράτησαν στα χέρια τους με συγκίνηση την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας. Πλήθους κόσμου ακολούθησε την πομπή με κατάνυξη, ενώ τα κορίτσια του Κέντρου Νεότητος έρραναν τις Ιερές Εικόνες με ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γυρίζοντας στο Ναό ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Αγίας Βαρβάρας και τελειώνοντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο π. Μάξιμο Μητράρα για το έργο το οποίο επιτελείται στο Ναό.

Εμφανίσεις: 1233