ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ κ.κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ

DSM 1374

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στον Ναό μας παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Κλήμεντος, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωΐ για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, καθώς επίσης και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, πιστού αντιγράφου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, η οποία βρίσκεται στο Ναό μας ως Ιερόν Θησαύρισμα.
 

Κατά τον Πανηγυρικόν Εσπερινόν τελέσθηκε υπό του Επισκόπου χειροθεσία δύο αναγνωστών, Ιεροπαίδων που διακονούν από μικρά παιδιά στο Ιερό Βήμα του Ναού και οι οποίοι είναι φοιτητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Θεολογίας ο ένας και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ο δεύτερος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. κ. Κλήμης στον λόγο του ανέλυσε διεξοδικά ποιες είναι οι παγίδες τις οποίες η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα συνέτριψε. Παγίδες που επαναλαμβάνονται από καταβολής κόσμου όπως τα πλούτη, η δόξα, οι ανθρώπινες ηδονές, που όμως η Αγία δίνοντας προτεραιότητα στο θέλημα του Θεού και όχι στο δικό Της τελικά τις συνέτριψε. Και τελειώνοντας ο Θεοφιλέστατος τόνισε: «Να ζούμε κενωτικά όπως ο Ίδιος ο Χριστός, ο οποίος άδειασε τον Εαυτό Του, ταπεινώθηκε, άδειασε από την δόξα Του. Ελάτε να παρακαλέσουμε τον Θεό - Πατέρα μας διά πρεσβειών της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας να αντλούμε ζωή από Αυτόν και όχι από τα υλικά αγαθά για να μπορέσουμε και εμείς να συντρίψουμε τις παγίδες του εχθρού».

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο τονίζοντας: «μεγάλη συγκίνηση μας διακατέχει, διότι είστε κοντά μας ως αντιπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο ευλογημένος λαός της Αγίας Βαρβάρας σας υποδέχεται με πολλή αγάπη και είμαστε υπόχρεοι για την Αρχιερατική τιμή που μας κάνατε να είστε κοντά μας και ευχόμεθα εκ μέσης καρδίας έτη πολλά και θεοτίμητα».

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ.κ. Κλήμεντος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

Εμφανίσεις: 1645