ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

DSC02812

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ναό μας εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου, οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και ιδίως την Ιερά Κρύπτη όπου ευρέθη με θαυματουργικό τρόπο η Ιερά Εικόνα.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον του δικού μας αγαπητού ιερέως π. Αντωνίου Φράγκου ο οποίος διακονεί στον Ναό μας τα δύο τελευταία χρόνια και ο οποίος έχει αποδείξει  την αφοσίωσή του, τόσο εις την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, όσο και στις διακονίες του Ιερού Ναού πού κατά καιρόν του έχουν ανατεθεί. Μαζί με την οικογένειά του δίδει μία μαρτυρία ενός κληρικού καλού και αγαθού Λευΐτη διακονώντας ολοψύχως και ολοθύμως στο δύσκολο και πολυεύθυνο έργο της Ενορίας μας, όπως μας αναφέρει ο Απόστολος Παύλος «ει τις έστιν ανέγκλητος, μιας γυναικὸς ανήρ, τέκνα έχων πιστά, μὴ εν κατηγορία ασωτίας ἢ ανυπότακτα». (Τίτον Α‘ 6) καί χωρίς νά παραμερίσει τίς σπουδές του εις τό τμήμα τής Κοινωνικής Θεολογίας το Ε.Κ.Π.Α.  όπου Θεού θέλοντος θά ορκισθεί τόν Νοέμβριο τ.έ. Άξιος!!!


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο του ανέλυσε πώς η Αγία Βαρβάρα προσάγεται στο μαρτύριο από τον ίδιο Της τον πατέρα. Και αυτό το μαρτύριο το αντέχει διότι θεμέλιο στη ζωή Της έχει τον Ίδιο το Χριστό, όπως αναφέρει ο Απ. Παύλος «θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστίν Ιησούς Χριστός»!


Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Μάξιμος Μητράρας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία, ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό