ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

DSM 1430

Με λαμπρότητα και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ναό μας ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής της Αγίας Βαρβάρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γειτονικών Μητροπόλεων, του Δημάρχου του Δήμου Δάφνης- Υμηττού κου Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν, άλλοι για να εκπληρώσουν το τάμα τους, άλλοι για να πουν ένα «ευχαριστώ» για την βοήθεια της Αγίας και άλλοι για να τους βοηθήσει στον προσωπικό τους σταυρό.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι νέοι του Ιερού Ναού κράτησαν στα χέρια τους με συγκίνηση την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος. Τοπικοί σύλλογοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, κλιμάκιο του Σώματος Προσκόπων του Δήμου Δάφνης και πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή με κατάνυξη, ενώ τα κορίτσια του Κέντρου Νεότητος έρραναν τις Ιερές Εικόνες με ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.


Γυρίζοντας στο Ναό ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Αγίας Βαρβάρας και κτητορικό μνημόσυνο εις μνήμην των διακονησάντων Ιερέων του Ναού, δωρητών και δωρητριών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό