ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 MG 0089

Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Συμεών Βολιώτου, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, καθώς επίσης και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας η οποία βρίσκεται στο Ναό μας ως Ιερόν Θησαύρισμα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τον βίο της Αγίας Βαρβάρας, η οποία οδηγήθηκε στο μαρτύριο από τον ίδιο τον πατέρα Της και εστίασε στην οικογένεια που είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας μας και η οποία όμως κλονίζεται όλο και πιο πολύ στην εποχή μας. Και κατέληξε ότι αν στηριχθούμε στον Ιησού Χριστό και στην Μητέρα μας Εκκλησία τότε μόνο η οικογένεια μπορεί να σταθεί όρθια.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την μεγάλη ευλογία που έλαβε η Ενορία μας με την παρουσία του και εξήρε το πολυσχιδές έργο που επιτελεί τονίζοντας: " μεγάλη συγκίνηση μας διακατέχει, διότι είστε κοντά μας. Ο ευλογημένος λαός της Αγίας Βαρβάρας σας υποδέχεται με πολλή αγάπη και είμαστε υπόχρεοι για την Αρχιερατική τιμή που μας κάνατε. Γράψατε, γράφετε και θα γράφετε ιστορία, μια λαμπρή ιστορία, αληθινή, όχι ψευδεπίγραφη, ιστορία μιας ακάματης ψυχής, μια ιστορία που δεν σβήνεται, δεν αλλοιώνεται, δεν σπιλώνεται. Είναι η δική σας ιστορία που δεν μπορεί να την οικειοποιηθεί κανείς. Είναι ζωντανή ιστορία, ιστορία που δεν κληροδοτείται, ούτε κληρονομείται. Είναι ιστορία πολύπλευρη και πολυδιάστατη. Είναι η ιστορία της Εκκλησίας. Σ΄αυτή την ιστορία μπορεί κανείς μόνο να υποκλίνεται με δέος, με σεβασμό, με ευγνωμοσύνη" .

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας και ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους για την υλική βοήθεια που προσφέρουν για τους αναγκεμένους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια τίμησε με το μετάλλιο της Αγίας Βαρβάρας τέσσερις ενορίτες οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα για τα έργα του Ναού τα οποία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Την πρεσβυτέρα Υπαπαντή- Θεοδώρα Φράγκου, τον κ. Θεόδωρο Χαμάλη, την κ. Βασιλική Μπάκα και την κ. Μαρία Μάρκου.

Τέλος παρατέθηκε εοραστικό δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή" με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από τους νέους του Ναού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό