ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ κ. ΘΕΟΚΤΊΣΤΟΥ

 

 MG 0612

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα επί τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα, για να προσκυνήσουν την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ν΄ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στην Ιερά Κρύπτη όπου ευρέθη η Ιερά Εικόνα, ν΄ακουμπήσουν το πρόβλημά τους, τον πόνο τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στον λόγο του επεσήμανε την μεγάλη αξία που έχει η Θεία Λειτουργία η οποία επιτελείται καθημερινά σε κάθε Ναό καί ότι ο σκοπός κάθε Χριστιανού είναι να ενωθεί με τον Χριστό, ενώ συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού και του ιερείς για το πνευματικό και υλικό έργο που επιτελείται στο Ναό.

Ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία και του ευχήθηκε ο Θεός διά μέσου των πρεσβειών της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος να τον στηρίζει ώστε να συνεχίζει την Αρχιερατική του διακονία.

Ακολούθησε χειροτονία εις Αναγνώστην τριών νέων και ενός Εκκλησιαστικού Επιτρόπου που διακονούν στον Ιερό μας Ναό.

Τέλος παρατέθηκε εορταστικό γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό