ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄ 2018

IMG 2382

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.κ.Δωροθέου Β΄ παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ν΄ ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στην Ιερά Κρύπτη όπου βρέθηκε η Εικόνα, ν΄ ακουμπήσουν το πρόβλημά τους, τον πόνο τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον μεστό, χριστοκεντρικό λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε: "οι Άγιοι αφιέρωσαν τη ζωή τους και δούλεψαν για τον Κύριο με ανιδιοτελή αγάπη χωρίς να περιμένουν τίποτα. Όπως οι μαθητές του Κυρίου όταν τους είπε ο Χριστός, ελάτε και θα σας κάνω ψαράδες ψυχών εγκατέλειψαν τα πάντα και ακολούθησαν, χωρίς να ρωτήσουν πώς και γιατί και ο Κύριος τους κατέστησε μεγάλους και επιφανείς και οι οποίοι τιμώνται και γεραίρονται σήμερα από την Εκκλησία μας". Και τελειώνοντας επεσήμανε:"ας κρατήσουμε το θησαυρό της πίστεώς μας για να σταθούμε όρθιοι και ζωντανοί και για να παραδώσουμε τη πίστη μας στα παιδιά μας῾.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του διότι παρά των σημαντικών και πολυευθύνων καθηκόντων του στη Μητρόπολη η αγάπη του η οποία προεκτείνεται και στην Ενορία μας λόγω των πολλών ενοριτών οι οποίοι προέρχονται από την πολυνησία των Κυκλάδων τον οδήγησε να είναι σήμερα ανάμεσά μας και να απολαύσουμε του γλυκυτάτου, μεστού, θεολογικού, εκκλησιαστικού, χριστοκεντρικού λόγου του που τόσο σημαντικός και ουσιαστικός είναι στην σημερινή εποχή στην οποία βιώνουμε μια πνευματική κρίση ιδανικών και αξιών και ο οποίος ανάπαυσε τις διψασμένες ψυχές μας, δίνοντας κουράγιο στους δοκιμαζομένους, ελπίδα στους ασθενούντες, υπομονή στους πειραζομένους και του ευχήθηκε έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Μητροπολίτου στην Αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό