ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΚΚΗΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2021

IMG 5490

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου παρουσία των Ιερέων, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των πιστών ενοριτών μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον μεστό, χριστοκεντρικό λόγο του, αναλύοντας το νόημα της σημερινής εορτής, τόνισε μεταξύ άλλων: " σήμερα εορτάζουμε την Είσοδο της Παναγίας μας στα Άγια των Αγίων, την οποία εισόδευσαν οι άγιοι γονείς Της. Και πραγματικά είναι πολύ όμορφο στην εποχή μας να υπάρχουν γονείς που να εισοδεύουν τα παιδιά τους στην Εκκλησία από την βρεφική ηλικία. Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη από φίλους, ούτε από αδέλφια έχουν ανάγκη από γονείς οι οποίοι θα τους διδάξουν από ανώτερες αρετές και διαχρονικές αξίες, ώστε στο διηνεκές να αποτελούν ένα πνευματικό φάρο".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, διότι η αγάπη του τον οδήγησε σήμερα ανάμεσά μας και να απολαύσουμε τον μεστό, θεολογικό λόγο του που τόσο σημαντικός και ουσιαστικός είναι στην σημερινή εποχή, στην οποία βιώνουμε πνευματική κρίση λόγω της πανδημίας και του ευχήθηκε έτη πολλά και θεοτίμητα. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας πέριξ του Ναού και μετά το πέρας δόθηκε πρωϊνό στο Κέντρο Νεότητος "Καταφυγή" προς τιμή του Σεβασμιωτάτου.

Ακολυθεί φωτογραφικό υλικό