ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ 2022

IMG 0826

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, έτσι όπως αρμόζει, εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου όπου συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν ευλαβικά την Εικόνα της Αγίας και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Ο Σεβασμιώτατος στον μεστό χριστοκεντρικό και θεολογικό λόγο του τόνισε: "Η Αγία Βαρβάρα φρόντισε να συναντήσει τον Χριστό, τον αγάπησε και ανταποκρίθηκε στην αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Οι Άγιοι είναι οι εραστές του Θεού, αυτοί οι οποίοι αγαπούν καρδιακώς τον Θεό, αυτοί οι οποίοι αγαπούν με όλο τους το είναι τον Θεό, εξ΄ όλης της διανοίας και εξ΄ όλης της καρδίας και εξ΄ όλης της ψυχής τους. Αγαπούν τον Θεό. Και τί κανουν αυτοί που αγαπούν τον Θεό; λέγουν στον Θεό σ΄αγαπώ με την προσευχή τους. Το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με" είναι η ανταπόκριση σ΄ αυτήν την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Οι Άγιοι λέγουν μέσα από την προσευχή τους "Κύριε θέλω να είμαι συνεχώς μαζί σου" γιατί φλέγεται από αγάπη η καρδιά τους προς τον Θεόν". 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, διότι η αγάπη του τον οδήγησε σήμερα ανάμεσά μας και απολαύσαμε τον μεστό θεολογικό του λόγο που τόσο σημαντικός και ουσιαστικός είναι στην σημερινή εποχή που βιώνουμε πνευματική κρίση.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο " Η Αγία Βαρβάρα".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό