ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧIΟΥ 2023

IMG 8238

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, έμπροσθεν του Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλοχίου, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής π. Θεόφιλο και παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των πιστών ενοριτών που προσήλθαν με πίστη και ευλάβεια να προσκυνήσουν τη χάρη Της. 

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος τόνισε ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης είναι μεγάλη ευλογία για την Ενορία μας και θα παραμείνει στο Ναό καθ΄ όλη την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του επεσήμανε: " βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, η οποία ονομάζεται από τον ιερό Χρυσόστομο ως μητρόπολη των εορτών και το μυστήριο του Ευχελαίου που τελέσαμε εντάσσεται μέσα στην προετοιμασία μας για να εορτάσουμε ως γνήσια τέκνα της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί την εορτή των Χριστουγέννων. Δεν θα περιοριστούμε στο φαγητό και στο περιτύλιγμα των δώρων, αλλά ο εορτασμός πρέπει να είναι ουσιαστικός. Να καθαρίσουμε την ψυχή μας μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Να προσέλθουμε στην ιερά εξομολόγηση και επαξίως να λάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας το οποίο αποτελεί την τροφή της ψυχής μας και μας χαρίζει την άφεση των αμαρτιών και την αιώνιο ζωή". 

Τέλος προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου παρατέθηκε δείπνο στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο " Αγία Βαρβάρα".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό