ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ 2023

IMG 8271

Με λαμπρότητα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλοχίου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ομόρων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων καθώς και πλήθους πιστών οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα από το πρωί για να προσκυνήσουν τη χάρη Της και για ν΄ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στο σημείο που βρέθηκε η Εικόνα της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του ανέλυσε τη ζωή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος τονίζοντας:" η Αγία Βαρβάρα είπε το μεγάλο ναι στο Χριστό και είπε το μεγάλο όχι στην ειδωλολατρεία και στον πατέρα της που την εξέφραζε, αλλά για την αγάπη του Θεού εγκατέλειψε και πατρίδα και την οικογένειά της αλλά και αυτή την ύπαρξή Της, διότι εκλήθη να αρνηθεί τον Θεό πράγμα το οποίο για Εκείνη ήταν αδιανόητο γιατί ο Θεός για Αυτήν ήταν η ζωή Της, ήταν η πνοή της, ήταν η αγάπη της, ήταν ο έρωτάς της, ήταν το φως της και δεν μπορούσε να αρνηθεί Αυτόν τον οποίον ελάτρευε. Για αυτό είπε όχι σε όλα αλλά και στον φόβο και στον τρόμο που δημιουργούσαν στις ψυχές και στις καρδιές των γυναικών οι δήμιοι μπροστά στα φρικτά μαρτύρια ". 

 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και την μεγάλη ευλογία που έφερε προσκομίζοντας την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την Αμοργό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο "Η Αγία Βαρβάρα ".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό