ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ 2023

101

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, έτσι όπως αρμόζει, εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλοχίου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ομόρων Μητροπόλεων, του απερχόμενου Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Νικολάου Τσιλίφη, των Αντιδημάρχων και πλήθους πιστών ενοριτών που δεν σταμάτησαν να προσέρχονται για να προσκυνήσουν ευλαβικά  την Ιερά Εικόνα Της και να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Αγία.

Η χαρά για την Ενορία μας ήταν διπλή διότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η χειροτονία εις Διάκονον του κ. Ανδρέα Τσένκο πνευματικό παιδί του π. Μαξίμου, ο οποίος γαλουχήθηκε από μικρό παιδί στην Ενορία μας και ο οποίος θα υπηρετήσει στην Μητρόπολη Θήρας. Ο νέος Διάκονος στον λόγο του εμφανώς συγκινημένος τόνισε:"ομολογώ ότι στην αρχή δίστασα να αφήσω την Αθήνα, την πόλη που μεγάλωσα και έζησα, την πόλη αυτή που αποπνέει ιστορία, πολιτισμό και βαθιά χριστιανική παράδοση, δίστασα διότι κατανοώ πως η Διακονία δίπλα σ΄έναν νέο Μητροπολίτη είναι αναμφίβολα δύσκολη με υψηλές απαιτήσεις και πνευματική ευθύνη" και συνέχισε " μετά από πολλή προσευχή αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος να διακονήσω στα μαύρα και σκιερά ηφαιστειακά χώματα της Σαντορίνης, αυτό το ράσο του κλήρου αποτελεί σύμβολο της δέσμευσής μου στον Χριστό όπως και το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω".

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ ο οποίος μετείχε στην χαρά της χειροτονίας του Διακόνου συμπροσευχόμενος και απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο τόνισε:" κατανοείς πόση προσοχή, προσευχή, πνευματική κατάρτιση και θυσιαστικό πνεύμα, σταυροαναστάσιμο φρόνημα πρέπει να εμπεριέχει η διακονία που σου αναθέτει η Εκκλησία διά των χειρών μου από σήμερα και μέχρι να παραδώσεις την ψυχή σου στον Ιδρυτή της Ιησού Χριστό. Από σήμερα, όπως εσύ αποφάσισες, μαζί με την καλή σου διακόνισσα θα αποχαιρετήσεις την πολύβουη πρωτεύουσα με τις πολλές αντιθέσεις της για να υπηρετήσεις οργανικά σε μία ήσυχη νησιωτική εκκλησιαστική επαρχία῾.

 

Τέλος προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου παρατέθηκε γεύμα στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο Ἁγία Βαρβάρα῾

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό