ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2019

IMG 3760

Σήμερα 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια Της Θεοτόκου. Πλήθος ενοριτών προσήλθαν στον Ναό για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τη χάρη Της. Ταυτόχρονα με τα Εισόδια έγινε και ο εορτασμός της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας, της και Φοβεράς Προστασίας, που εν έτει 2014 υποδεχθήκαμε από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους και από τότε φιλοξενούμε με ευσέβεια στον Ναό μας. Για αυτό τον λόγο σήμερα τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία των ιερέων, αρτοκλασία κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και έπειτα Ιερά Λιτάνευση της Τίμιας Εικόνος γύρω από τον Ναό μας.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στο λόγο του έθεσε το ερώτημα, με αφορμή την εορτή των Εισοδίων, «αν με την είσοδο μας στη ζωή κατά τη γέννηση μας έχουμε ως σκοπό και στόχο την είσοδο μας στην επουράνια βασιλεία» και έπειτα αναφέρθηκε στην αξία της Εκκλησίας στη ζωή των ανθρώπων , καθώς και ανέλυσε την σημασία που έχει ο κλήρος για την Εκκλησία « άνευ των επισκόπων και ιερέων ου δύναται εκκλησία».

Στο τέλος της Λειτουργίας οι ιερείς στάθηκαν δίπλα από την Ιερά Εικόνα όπου προσκυνούσε ο λαός και μοίρασαν σε έναν έναν πιστό μικρό κομμάτι ύψωμα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό