ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

IMG e1128650d8519c3042d16f5fdb505761 V

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, με τη Χάρη του Κυρίου μας και την ευλογία της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς από τους Ιερείς του Ναού μας στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και των Αντιδημάρχων. 

Ο π. Μάξιμος διαβάζοντας το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ τόνισε: " ο Αγιασμός που σήμερα κάναμε όλοι μαζί είναι η επιβεβαίωση της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Ο Χριστός σας αγαπά πολύ και θέλει να είναι μαζί σας και στο σχολείο και στο σπίτι και στην πλατεία. Όμως καλούμαστε και εμείς να Τον ζητάμε στην παρέα μας, να Τον έχουμε πατέρα, φίλο και αδελφό"

και συνεχίζοντας αναφερόμενος στην μεγάλη τραγωδία που έζησε η πατρίδα μας το καλοκαίρι πρόσθεσε: " ήθελα να σας πω λίγα λόγια χαράς και αγάπης για το ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, όμως το μυαλό και η καρδιά μου είναι γεμάτα από τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό το καλοκαίρι που πέρασε, χάσαμε αγαπημένους συνανθρώπους μας στις φωτιές. Ανάμεσά τους δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές, που δεν θα τους δούμε ανάμεσά μας. Κι αυτός ο βίαιος χωρισμός μας πονάει. Να κοιταχθούμε, λοιπόν, και να ευχαριστήσουμε τον Θεό που βλέπουμε ο ένας τον άλλο, κάτι που τελικά δεν είναι δεδομένο, και να Τον παρακαλέσουμε με όλη τη δύναμη να έχουμε ένα ειρηνικό σχολικό ξεκίνημα γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και όλη η σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γαλήνια". 

Τέλος οι Ιερείς ευλόγησαν κάθε μαθητή ξεχωριστά και τους πρόσφεραν από ένα γλύκισμα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό