ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 1405

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, έτσι όπως αρμόζει στη σημερινή ημέρα, τελέσθηκε στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και Λυκείων, των Συλλόγων του Δήμου μας, και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να εορτάσουν την διπλή εορτή της χριστιανοσύνης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Ο π. Μάξιμος στο λόγο του ανέλυσε το νόημα της διπλής εορτής που εορτάζουμε σήμερα τονίζοντας μεταξύ άλλων: "σήμερα η μέρα είναι ξεχωριστή για το γένος μας, για την πατρίδα μας και για την Εκκλησία μας. Το μήνυμα που προβάλλει η Παναγία Μητέρα μας είναι το μήνυμα της χαράς. Το μήνυμα της χαρμόσυνης είδησης. Διά της γυναικός επήλθε η καταστροφή του ανθρωπίνου γένους και πάλι διά της γυναικός η ανόρθωση του ανθρωπίνου γένους. Διά της Παναγίας η οποία έκανε υπακοή στο Θεό και έγινε σκεύος εκλογής, απαλλάχθηκε ο κόσμος της φθοράς από το κράτος του θανάτου και του Άδου. Μας προσφέρετε η ελευθερία της ψυχής μας που είναι ανώτερη από την ελευθερία του σώματος. Η μεγάλη εορτή της Παναγίας μας μας απάλλαξε από την δυναστεία του διαβόλου και του θανάτου και σήμερα έρχεται να μας θυμίσει με την παρουσία Της, μέσα από το μεγάλο μυστήριο της Ενανθρωπήσεως, ότι ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να σώσει όλους εμάς, για να μας χαρίσει την ελευθερία μας".

Και τελειώνοντας επεσήμανε: " ο Χριστός μας θέλει ψηλά, αγαπητά μου παιδιά, να γίνουμε αετοί, να πετάμε όπως οι αετοί στις κορφές. Δεν μας θέλει να κυλιόμαστε στις λάσπες όπως οι χοίροι, να είμαστε στις λάσπες της αμαρτίας, της αδυναμίας, υπόδουλοι στα πάθη μας. Θέλει να είμαστε ελεύθεροι από τα πάθη μας, ελεύθεροι από τις αδυναμίες μας και να ελευθερώσουμε από μέσα μας τη δύναμη του Χριστού, που κράτησε το γένος μας αδούλωτο. Να  κρατήσουμε μέσα μας ζωντανή τη πίστη μας με την προστασία και την ευλογία της Παναγιάς μας". 

Στη συνέχεια κλήρος και λαός με τις σημαίες ψηλά ψάλλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

 

 

Εμφανίσεις: 1177