ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2020

IMG 4495

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου που παρά το τσουχτερό κρύο προσήλθαν από νωρίς για να συμπροσευχηθούν τούτη τη μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης μας.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του ανέλυσε την σημασία της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας τονίζοντας: ¨ ο Κύριός μας και Θεός μας, Εαυτόν εκένωσε μορφήν δούλου λαβών, τα απαρνήθηκε όλα, ταπεινώθηκε, υπακούοντας μέχρι θανάτου και μάλιστα σταυρικού θανάτου. Ντύθηκε την ανθρώπινη σάρκα την οποία εμόλυνε ο άνθρωπος και την ένωσε με την Θεότητά Του για να κάνει τον άνθρωπο μικρό θεό".

Και τελειώνοντας σημείωσε: " ας ταπεινωθούμε, ας μάθουμε να εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας και ο Θεός επέλεξε τον ιερέα για την εξομολόγηση, για να ταπεινώνεται ο εγωισμός μας, διότι ο Χριστός δεν ήρθε σαν πριγκηπόπουλο, δεν ήρθε βασιλιάς, αλλά ήρθε σαν δούλος για να μας σώσει. Εύχομαι τα Άγια Θεοφάνεια να γίνουν αφετηρία πνευματικής ζωής, να γίνει η ημέρα που θα πνίξουμε τον κακό μας εαυτό, να γίνει η ημέρα που θα αφήσουμε τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας, να γίνει η ημέρα που ο άνθρωπος θα ζήσει την εν Χριστώ ανακαίνιση, όπως αναφέρεται στην προς Ρωμαίους Επστολή μεταμορφούσθε τη ανακαινώσει του νοός υμών εις το δοκιμάζειν υμάς τι το θέλημα του Θεού το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον".

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων οι Ιερείς φώτισαν έναν έναν όλους τους ενορίτες και στη συνέχεια ο π. Μάξιμος μαζί με τους Ιεροπαίδες φώτισαν τα σπίτα των ενοριτών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό