ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2019

IMG 3244

Με κατάνυξη και με μεγάλη ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία παρουσία του πιστών και ευλογημένων ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν το μεγαλύτερο σύμβολο της χριστιανοσύνης, τον Σταυρό του Κυρίου μας.

"O Ζωοποιός Σταυρός προβάλλεται ως η μοναδική απάντηση στην προαιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για ζωή και αθανασία. Ο Κύριος πέθανε για να ζήσουμε εμείς (Γρηγόριος ο Θεολόγος). Κρατάει παντοτεινά τα άχραντα χέρια Του απλωμένα στον Σταυρό με το πλευρό Του τρυπημένο για να αναβλύσει το νερό του Βαπτίσματος και το αίμα της Ευχαριστίας, η κοινωνία δηλαδή και η υπόσταση της ανθρώπινης ελευθερίας" αναφέρει το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου το οποίο αναγνώσθηκε.

Και στην συνέχεια η Ιερά Σύνοδος με το μήνυμά της ενημερώνει τους πιστούς για τις Ιερατικές Κλήσεις "όμως, τούτο το Τίμιο Ξύλο, που σήμερα προβάλλεται για προσκύνηση και στηριγμό πάσης πνοής και πάσης κτίσεως κάποια χέρια τρεμάμενα Το κρατούν. Κάποια χέρια το θυμιάζουν, ευλογούν με Αυτό το λαό του Θεού και σφραγίζουν τα Τίμια Δώρα! Είναι τα χέρια του Ιερέως! Γι αυτό σοφά η Εκκλησία μας, την σημερινή ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως την αφιερώνει στις Ιερατικές Κλήσεις. Και τι σημαίνει ημέρα Ιερατικών Κλήσεων; Σημαίνει, για τα ορθόδοξα δεδομένα, την πρόσκληση σε όσους το επιθυμούν, σε όσους κληθούν και έχουν την λαχτάρα γι αυτό, να ενδυθούν το μεγαλείο του Μυστηρίου της Ιερωσύνης! Τα παιδιά μας που το επιθυμούν, να περιβληθούν τον αιμάτινο μανδύα του τρίβωνα της Ιερωσύνης, να φορέσουν το τίμιο, το αιματοβαμμένο άγιο ράσο! 

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού, μοιράστηκαν δεντρολίβανα και λουλούδια σε όλους τους πιστούς και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πρωϊνό στα παιδιά και στους νέους που διακονούν στο Ιερό Βήμα, στο Νεανικό Κέντρο του Ναού μας " Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό