ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2018

IMG 1663

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και πλήθους πιστών ενοριτών που κατέκλυσαν το Ναό για να εορτάσουν την εορτή των εορτών, την πανήγυρη των πανηγύρεων, την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Το πασχάλιο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ το οποίο αναγνώσθηκε κατά την Θεία Λειτουργία ανέφερε μεταξύ άλλων: " ο πνευματικός θάνατος εκδηλώνεται μέχρι σήμερα με ατέρμονες συγκρούσεις, δολοπλοκίες και ολέθριους πολέμους, βία και εκδικητικότητα μεταξύ φυλών, εθνών, κρατών, μελών κοινωνιών και οικογενειών, με αντικείμενο δήθεν το μοίρασμα του πλούτου, της ιδιοκτησίας των εκτάσεων της γης και της εξουσίας, αυτών που και εμείς σήμερα είμαστε μάρτυρες".

Και στο τέλος προέτρεπε τους πιστούς " Δεύτε αριστήσατε σε αυτόν τον νέο τρόπο Ζωής, της Αγάπης και της Ελευθερίας. Η Αγάπη νίκησε τον θάνατο. Η πίστη στην Ανάσταση μας φέρνει πιο κοντά στην προοπτική μας, μας ξανοίγει σε θεϊκές δυνατότητες, ώστε όπως μας λέγει ο ποιητής, η Ανάσταση κάνει: "βουνά να σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους...."   

Μετά το πέρας της  Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς του Ναού μοίρασαν σε όλους τους ενορίτες κόκκινα αυγά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 1215