ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΚΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ κ.κ. ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ 2020

IMG 4988

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής μας Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ.κ. Σιλβέστρου, παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, των παραστατών των Δημοτικών Σχολείων και των πιστών ενοριτών μας.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων: "η αγαπημένη Ελλάδα εορτάζει σήμερα την Σκέπη της Παναγίας μας και εορτάζει και εκείνο το περίφημο και ηρωικό Όχι. Το Όχι που ειπώθηκε στους άδικους τότε κατακτητές, ένα Όχι όπου η Ελλάδα δεν είχε μεγάλη στρατιωτική δύναμη αλλά είχε την ευλογία του Θεού και αυτό είναι που κάνει αυτή την χώρα ευλογημένη, η πίστη στο Θεό, η ελπίδα στο Θεό και ο Θεός όταν βλέπει τους ανθρώπους να τον έχουν Πατέρα, να τον αγαπούν και να προστρέχουν σ΄ Αυτόν, τότε Εκείνος φέρνει πολλές ευλογίες στους ανθρώπους. Και συνέχισε: "η πίστη στον Θεο είναι αυτή που μας κρατάει και πρέπει στη πραγματική ζωή μας πολλές φορές να λέμε όχι και αυτό το όχι να το λέμε με πίστη και ελπίδα στο Θεό. Έχοντας τον Θεό μαζί μας έχουμε δύναμη. Να λέμε όχι στην αδικία, όχι στην αμαρτία, όχι στο μίσος, όχι στο φόβο γιατί ακόμα και ο φόβος δείχνει έλλειψη πίστεως". 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την Αρχιερατική του ευλογία που χάρισε στην ενορία μας ευχόμενος υγεία, μακροημέρευση και πλουσία η χάρη της Κυρίας Θεοτόκου να τον συντροφεύει, εκεί στο δύσκολο ιεραποστολικό έργο που αντιμετωπίζει, διότι η Εκκλησία σε εκείνα τα μακρινά για εμάς μέρη δεν τελεί μόνο Θείες Λειτουργίες, αλλά ενδιαφέρεται για τα προς το ζην, συσσίτια, γιατρούς, νοσοκομεία, ιατρεία, φάρμακα.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου πρωϊνό στο Νεοανικό Κέντρο "Καταφυγή" του Ναού μας. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό