Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2019

IMG 3649

"Ω Πανύμνητον Ξύλον το βαστάζον τον πάντων

                 Αγίων Αγιώτατον Λόγον

             δεδεγμένον ημών τας λιτάς,

      από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας,

 και αιωνίου λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας"

Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Ναό μας παρουσία πλήθους ενοριτών όπου προσήλθαν για να συνεορτάσουν την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης.

Σήμερα εορτάζουμε την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το σύμβολο της Ζωής, το σύμβολο της ομολογίας μας, το σύμβολο της πίστεώς μας, η αναγωγή του Παραδείσου, η αναγωγή της δυσκολίας, η αναγωγή της δοκιμασίας που ο Ίδιος ο Κύριος υπέστη θανάτου, θανάτου δε σταυρού για να έχουμε όλοι εμείς δικαίωμα κληρονομίας ζωής αιωνίου" τόνισε στον λόγο του ο π. Μάξιμος.

Και συνέχισε: "να είμαστε προετοιμασμένοι, έτοιμοι, να μην μας βρει ο Κύριος αναπολόγητους, να μην μας βρει ραθυμούντες αλλά γρηγορούντες στην προσευχή, στη νηστεία, στον αγώνα και στην δυναμική της πίστεως. Και τελειώνοντας ευχήθηκε " εύχομαι και προσεύχομαι αυτός ο Τίμιος Σταυρός να γίνει για μας προσωπικός σταυρός που να τον σηκώσουμε με χαρά διότι ο ζυγός είναι ελαφρύς όταν τα αφήσουμε όλα στον Κύριο και να οδηγηθούμε μέσα από τον προσωπικό μας σταυρό στην δική μας προσωπική ανάσταση".

Τέλος όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα ζήσαμε το θαύμα του προζυμιού. Χωρίς καμμία πρόσμιξη, χωρίς διογκωτικές ύλες, χωρίς να μπει βασιλικός στο νερό, μόνο με την Χάρη του Ζωοποιού Σταυρού ζήσαμε το θαύμα της μεταβολής του αλευριού και του νερού σε προζύμι το οποίο φούσκωσε μετά το τέλος της Ακολουθίας της Υψώσεως του Σταυρού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό