ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΒΥΔΟΥ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ 2019

IMG 3738

Κυριακή σήμερα του Καλού Σαμαρείτη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο Ναό μας ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Θεοφιλέστατος στον θείο λόγο του αναφέρθηκε στο σημερινό ευαγγέλιο και πόσο δύσκολο είναι να αγαπά κανείς τον πλησίον του όπως αγαπά τον εαυτό του. Ανέλυσε διεξοδικά ότι ο Κύριός μας στην επίγεια ζωή του μας δίδαξε ποιος είναι ο πλησίον και τόνισε: " ο Ιουδαίος στην σημερινή ευαγγελική παραβολή έμεινε αβοήθητος όπως κάνουμε κι εμείς πολλές φορές μπροστά στις ανάγκες των ανθρώπων, μπροστά στα τραύματα των ανθρώπων. Εμείς μπορούμε να τείνουμε μια χείρα βοηθείας όπου η ανάγκη αυτό απαιτεί. Η χείρα βοηθείας δεν είναι πάντα οικονομική, μπορεί να είναι ψυχική, μπορεί να είναι πνευματική, οπότε είναι πιο ουσιαστική στους ανθρώπους που πάσχουν και που υποφέρουν ψυχικά".

Τελειώνοντας τόνισε: ¨όποιος διαβάζει την Αγία Γραφή, όποιος διαβάζει την Καινή Διαθήκη, τις Επιστολές, όταν κανείς γνωρίζει το Χριστό τότε μπαίνει καλύτερα στο νόημα το τί είναι Εκκλησία, τί είναι ο Χριστός,το ποιό είναι το μήνυμα του Χριστού. Και αυτό το μήνυμα του Χριστού που αυτό αποδεικνύει η ζωή είναι το μόνο το οποίο μπορεί να δώσει τη χαρά την πεπληρωμένη που δίνει μόνο ο Χριστός. Είναι το μόνο το οποίο μπορεί να δώσει ανάπαυση στον άνθρωπο, ησυχία στον άνθρωπο, καταλλαγή, αυτό το οποίο δίνει αγάπη για τον πλησίον, αγάπη για όλους".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό