ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

IMG 0187

Με κατάνυξη και με μεγάλη ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και των πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν ευλαβικά το μεγαλύτερο σύμβολο της πίστεώς μας, τον Σταυρό του Κυρίου μας.

"Ο Πανάγιος Σταυρός του Σωτήρος προβάλλεται ενώπιόν μας, όχι μόνο για να Τον προσκυνήσουμε και να λάβουμε δύναμη στον αγώνα τη νηστείας, αλλά και για να αναλογισθούμε το δικό μας χρέος. Την κλήση που απευθύνει ο Θεός σε κάθε πιστό μαθητή Του. Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησθάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι. Ο Κύριος ζητάει από τους μαθητές Του την τέλεια αυταπάρνηση.

Να σηκώσουν τον σταυρό τους με απόφαση θανάτου. Αυτός που ανήκει πραγματικά στον Χριστό αγωνίζεται να αποκόψει οριστικά τις αμαρτωλές συνήθειες, τα πάθη και τα ελαττώματα που έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στην ψυχή του. Την ζήλεια, τον φθόνο, το ψέμα, την απάτη, την κατάκριση, την πλεονεξία, την φιληδονία, την φιλαργυρία, όλα εκείνα δηλαδή που διατηρούν μέσα του ζωντανό τον παλαιό άνθρωπο και αφήνουν να κυριαρχεί το εγώ του" αναφέρει το μήνυμά της Ιεράς Συνόδου το οποίο αναγνώσθηκε.

Και στην συνέχεια η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς με το μήνυμά της για τις ιερατικές κλήσεις "σήμερα η Εκκλησία μας θέσπισε να τιμά και να προβάλλει τις Ιερατικές κλήσεις και δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να αναλογισθούμε την πρέπουσα στάση μας απέναντι στην Ιερωσύνη και τους Ιερείς μας, αλλά και απέναντι σε εκείνους τους νέους που έχουν την κλήση της Ιερωσύνης εμφυτευμένη από τον Θεό μέσα στην ύπαρξή τους. Χρέος όλων μας να σεβόμαστε και να τιμούμε το υπερμέγιστο μυστήριο της Ιερωσύνης, το οποίο απεργάζεται την σωτηρία μας. Να προσευχόμαστε για τους Ιερείς μας, ώστε ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη να σηκώνουν αγόγγυστα τους σταυρούς τους και φωτισμό να υπηρετούν θεαρέστως το πανάγιο θυσιαστήριο και το ποίμνιό τους".

Τέλος τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού, μοιράστηκαν δενδρολίβανα και λουλούδια σε όλους τους πιστούς και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πρωϊνό στους νέους που διακονούν στο Ιερό Βήμα στο Νεανικό Κέντρο του Ναού μας "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 479