ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄ ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

IMG 0694

Με έκδηλη την συγκίνηση ζωγραφισμένη  στα πρόσωπα του προϊσταμένου του Ναού μας π. Μαξίμου Μητράρα και του προέδρου του Ε.Φ.Τ. π. Αντωνίου Φράγκου, τελέσθησαν σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου, τα Εγκαίνια του νέου Πρότυπου Κέντρου Ενοριακής Αγάπης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Βαρνάβας, ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης, οι Εκπρόσωποι του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ κ. Κωνσταντίνος Λιβέρης και κ. Σπυρίδωνας Αλεξόπουλος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Βουλευτές κομμάτων, ο Δήμαρχος Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του.

Μετά τον Αγιασμό ο πρόεδρος του Ε.Φ.Τ π. Αντώνιος ανέλυσε με λεπτομέρειες το φιλανθρωπικό έργο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης μέχρι σήμερα τονίζοντας "σήμερα σιτίζονται 115 άτομα τα οποία είναι είτε Έλληνες, είτε άστεγοι, είτε αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούν στην παρήγορη αγκαλιά της Αγίας Βαρβάρας ένα πιάτο φαγητό. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου η Ενορία μας θα έχει την δυναμική και την δυνατότητα πλέον, στον επαγγελματικό αυτό χώρο να παράγει πάνω από 300 μερίδες ημερησίως σπιτικού φαγητού με όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις και δυνατότητες που η σημερινή κοινωνία απαιτεί".

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο π. Μάξιμος ο οποίος αναφέρθηκε στην δομή και στις ανάγκες που θα εξυπηρετεί, καθώς επίσης και στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας όπου εμπνευστής είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπός μας τονίζοντας: " έμπνευση και ασφαλής οδηγός για την ευόδωση των φιλανθρωπικών δράσεων είσθε Εσείς, Μακαριώτατε. Το φιλανθρωπικό Σας έργο αποτελεί το πρότυπο, το υπόδειγμα και τον ταπεινό συντελεστή στην ακατάβλητη και ακαταπόνητη προσπάθειά Σας να παρέχετε την αγάπη στον πάσχοντα αδελφό μας. Εσείς, Μακαριώτατε μας διδάσκετε την σεμνότητα, την απλότητα, την συμπάθεια και την αγάπη πρός τους πλησίον ημών και την ίδια στιγμή συντονίζετε την συλλογική προσπάθεια, ώστε η φιλανθρωπία να ωφελήσει πνευματικά τόσο τους προσφέροντες όσο και τους αποδέκτες αυτής".

Επίσης ευχαρίστησε το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ για την χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης τονίζοντας: " ευχαριστούμε εκ βαθέων το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ το οποίο ενισχύει προγράμματα και έργα τα οποία αποδεδειγμένα θα επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία. Χάρη στις πρωτοβουλίες του διδασκόμαστε ότι οι δυσκολίες δεν θα πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην παροχή φιλανθρωπίας στους πάσχοντες αδελφούς, αλλά θα πρέπει να μας γεμίζουν με θάρρος και ελπίδα ότι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας θα μας ωφελήσει πνευματικά και θα ενισχύσει το φρόνημά μας απέναντι στις υπάρχουσες χαλεπές περιστάσεις".

Το Πρότυπο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης δώρισε στον Ναό εν ζωή η αείμνηστη Βασιλική Μπάκα με αγάπη και προθυμία πολλή.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: " ένα έργο σαν και αυτό που απόψε εγκαινιάζουμε έχει δημιουργηθεί από το ερέθισμα του τί θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον αδελφό μας που πεινάει. Ο λαός μπορεί να δοκιμάζεται και να έχει δυσκολίες, αλλά τις υπερβαίνει. Είτε είναι λαός που έχει οικονομικές δυνατότητες, είτε είναι λαός που στερείται, θα κόψει το ψωμί του στα δύο για να το μοιράσει με τους άλλους. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο είναι έντονο. Και παλαιότερα και τώρα και αύριο".

Επεσήμανε επίσης ότι " η πορεία της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων, κυρίως τις εποχές που θριάμβευσε βοηθώντας την Πολιτεία και η Πολιτεία εκτιμώντας την Εκκλησία, είχε έναν θεσμό που έμεινε στην ιστορία και αγωνιζόμαστε να τον επαναφέρουμε, είναι ο θεσμός της συναλληλίας. Δεν επιτρέπεται η σύγκρουση σε τέτοια θέματα. Δεν επιτρέπεται ο ένας να θέλει να βάλει τον άλλον στην άκρη. Συναλληλία σημαίνει βοήθησέ με για να σε βοηθήσω, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την συνεργασία".

Το νέο Πρότυπο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης με ομόφωνη απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ονομάσθηκε "ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄" του σεπτού και τιμίου ονόματος του Μακαριωτάτου ως μαρτυρία εις το διηνεκές. 

Μετά το πέρας των Εγκαινίων προς τιμήν του Μακαριωτάτου ακολούθησε δεξίωση στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" απέναντι στο Ναό.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό