ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2023

IMG 1003

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία των Τοπικών Αρχών του Δήμου Δάφνης - Υμηττού και πλήθους κόσμου που προσήλθε για να εορτάσει την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στον λόγο του αναλύοντας την σημασία της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων τόνισε: " την ημέρα τούτη εορτάζουμε την αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού, του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να κατανοήσει και να συλλάβει την ουσία της Αγίας Τριάδος. Δεν μπορεί να εκλογικεύσει τον Θεό ο οποίος από αγάπη χαρίζει στο πλάσμα Του την αθανασία και Τον αντιλαμβάνεται μέσα από τις ενέργειές Του". Και τελειώνοντας τόνισε: " οι άνθρωποι μας πλήγωσαν, οι πολιτικοί μας απογοήτευσαν, και μόνο ο Χριστός μας αγαπά. Μέσα στην Εκκλησία βρίσκουμε την αγάπη, την χαρά, την ελπίδα. Μέσα στην Εκκλησία βιώνουμε καθημερινά την χάρη, το έλεος, την παρουσία του Τριαδικού Θεού και από τούτη τη ζωή μπορούμε να γευθούμε την αιωνιότητα".

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων, οι ιερείς φώτισαν έναν έναν όλους τους πιστούς και εν συνεχεία μαζί με του Ιεροπαίδες φώτισαν τα σπίτια των ενοριτών όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 408